BIST 10.203
DOLAR 32,22
EURO 35,00
ALTIN 2.450,62
İŞÇİ

Başbakan'dan Bağkur affı bekleyenlere müjde! Bağkur affı çıkacak!

Milyonlarca Bağkurlu'nun beklediği Bağkur affı çıkacak mı? Başbakan Erdoğan'ın yaptığı torba yasa zirvesinde Bağkur affı gündeme geldi. Bağkur affı ne zaman çıkacak?

MEMURLAR - Bağkurlu'nun uzun süredir beklediği Bağkur affı sonunda çıkacak mı? Bağkur affı ne zaman çıkacak? Bağkur prim borçları silinecek mi? İşte hepsinin cevabı memurhaber.com'da.

Başbakan Erdoğan dün kurmaylarıyla birlikte torba yasa için 6,5 saat süren bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıdan çıkan kararla Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Bağkur affını da kapsayan torba yasanın çıkartılması düşünülüyor.

BORÇLAR SİLİNİYOR 

Bağ-Kur borçlusundan derece bekleyen memura, çocuk desteğinden iş ve meslek danışmanının düşük maaşına kadar milyonlarca işçi, memur, esnafı ilgilendiren torba yasanın da Köşk seçimlerinden önce çıkarılması benimsendi. Çalışma yaşamını yakından ilgilendiren 50'yi aşkın maddeyi içeren taslakla genel sağlık sigortası prim borçları da siliniyor. Yine aynı pakette, prim, vergi, su, elektrik başta olmak üzere devlet alacaklarının yeniden yapılandırılması da öngörülüyor. Yine aynı pakette kamu bankalarına faizsiz bankacılık izni verilmesi, VakıfBank hisselerinin Hazine'ye devri başlıkları da yer alıyor. 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR