BIST 10.164
DOLAR 32,27
EURO 34,98
ALTIN 2.458,20
MEMUR

Başbakan Yardımcısı Şimşek açıkladı 657 değişiyor mu?

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Capital ve Ekonomist dergileri tarafından organize edilen Uludağ Ekonomi Zirvesi açılışında yaptığı konuşmada, "657'yi kökten değiştirmemiz gerekiyor" dedi.

51 yıl önce yazılan ve 47 yıldır yürürlükte bulunan Devlet Memurları Kanunu değişiyor mu? Memurların merakla beklediği '657 değişecek mi' sorusuna Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten yanıt geldi.

Şimşek, son dönemde Türkiye'nin Avrupa Birliğiyle kişi başına millli gelirde arayı 20 puandan fazla kapattığını aktararak, "Keşke her 10-15 yılda Türkiye arayı 15 puan kapatabilse. Çünkü Türkiye o zaman hızlı bir şekilde Avrupayı yakalamış olur. Yakalayacağız, hem de daha hızlı. Önümüzdeki 10 yıl muhtemelen daha hızlı olacak" ifadelerini kullandı.

KAMUDA REFORMA İHTİYAÇ VAR

Kamu yönetiminde reform gerektiğini vurgulayan Şimşek, şunları söyledi:  "Kamu Personel Reformu'na ihtiyaç var. Kritik olan bu alanda çok konuştuk ama ilerleme sağlayamadık. Bu dönemde 657'yi kökten değiştirmemiz lazım."

 

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI REFORMU ÇIKTI

Şimşek, dün gece geç saatlerde "Kişisel Verilerin Korunması Reformu"nu çıkardıklarını anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:"Bu o kadar önemli ki... Türkiye'ye yatırım çekmek, terörle mücadele için çok önemli. Siz kişisel verileri korumuyorsanız dünyanın bazı ülkeleri 'Ben seninle verileri paylaşmam' diyor. Terörle ilgili iş birliğinde 'Ben mesafeliyim' diyor, onu bahane ediyor. Şimdi bahaneleri kalmadı." 

ŞİMŞEK AB ÜYE İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI 

Şimşek, AB'nin ekonomik, sosyal ve siyasal anlamda reformların motoru olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"AB üyeliği bu yüzden önemsiyoruz. Bizim sorunumuz sadece bir kulübe üyelik değildir. Derdimiz AB'ye üyelik için gerekli olan bütün koşuları sağlamak, sonra da vatandaşlarımız, AB'liler karar versinler. Zaten o zaman Türkiye AB'nin Norveç'i, İsviçre'si haline geldiyse AB bize zaten üyelik için yalvaracaktır diye düşünüyorum. Konumuz o değil. Bugün bizim Avrupa'ya, Avrupa'nın bize ihtiyacı var."

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR