BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

Başbakan Davutoğlu'ndan kimlik bilgisi açıklaması!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Finlandiya Başbakanı Juha Spila ile düzenlediği ortak basın toplantısında kimlik bilgileriyle ilgili açıklama yaptı. Başbakan Davutoğlu, " Benim de kimlik bilgilerimi çalmışlar" dedi.

Başbakan internete sızdırılan 50 milyon Türkiye vatandaşının kimlik bilgilerinin sızdırılmasına ilişkin olarak," "Benim de evimin adresi beyan edilmiş, sormuş olsalardı söylerdim. Misafir olmak isteyen varsa buyursun gelsin" diyerek ederek siber suçlarla mücadele edeceklerini belirtti.

Başbakan internete sızdırılan 50 milyon Türkiye vatandaşının kimlik bilgilerinin sızdırılmasına ilişkin olarak "Kişisel verilerin sızdırılması ve ele geçirilmesi konusunu ciddiyettle ele alıyoruz.Milletimiz gerekli tedbirlerin alındığından endişe etmesin" dedi. 

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

Bu verilerin sızdırılması konusunu ciddiyetle ele alıyoruz. Dün Binali Beyden konu ile ilgili bilgileri edindik. Bu konuda yapılamsı gereken çalışmalar konusunu da ele aldık. Kendilerinden bnu gelişmeye dair çalışmalar yapmasını istedik. Bütün vatandaşlarımız bu konuda gerekli herşeyin yapılacağından emin olmalıdır. Benim kişise verilerim ne kadar önemliyse bütün vatandaşlarımızın kişisel verileri önemlidir.

Finlandiyalı yatırımcıları ülkemizde görmek istiyoruz. Finlandiya AB sürecinde bixe çok büyük destek oldu. Bizi aday olarak ülkelerin de başında gelmişti Finlandiya. Sayın Başbakan'a ve Finlandiya halkına Türkiye'den gelen sığınmacıları kabul ettikleri için de gerçekten çok teşekkür ediyorum. Bu sadece Ortadoğu'yu Avrupa'yı ilgilendiren bir konu değil insanlığı ilgilendiren bir konudur. Finlandiya ile koyduğumuz yeni hedeflerle birlikte daha ileriye gitmemiz gerekmektedir. Sizleri Türkiye'ye davet etmekten de büyük memnuniyet duyacağımızı belirtmek isteriz. Bununla birlikte daha fazla turisti ülkemizde görmek istiyoruz.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR