BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.464,56
ÖĞRETMEN

Başarılı öğrenciler LYS hakkında ne düşünüyor?

İzmir Şifa Üniversitesi Öğretim Görevlisi Uzman Psikolog Dr. Fatih Kalkınç, derslerinde ve çözdükleri denemelerde son derece başarılı olan bazı öğrencilerin, YGS ve LYS gibi zorlu sınavlarda kolay soru gelmez hissine kapıldığına dikkat çekti.

Özel Mutafoğlu Anadolu Lisesi’nin konuğu olarak Gaziantep’e gelen Dr. Fatih Kalkınç, 11 ve 12'nci sınıf öğrencilerine tavsiyelerde bulunarak, sınav öncesi ve esnasında yapmaları gerekenlerle ilgili konferans verdi.

Öğrencilere, ders çalışırken sadece derse odaklanmaları gerketiğini anlatan Kalkınç, bu esnada başka şeylerle ilgilenmelerinin motivasyonlarını bozacağını vurguladı. Kalkınç, ”Aslında derslerinde ve çözdükleri denemelerde son derece başarılı olan bazı öğrenciler, YGS ve LYS gibi zorlu sınavlarda kolay soru gelmez hissine kapılıyorlar. Bu yanılgıdan dolayı kendilerini hep zor sorulara hazırlandıkları için kolay bir soru geldiğinde afallıyorlar ve o sorunun bir yanıltma sorusu olduğunu düşünüyorlar. Bu nedenle de yanlış sayıları artıyor ve istedikleri bölümlere yerleşme şansları azalıyor.“ dedi.

Öğrencilere, bilgili olmak kadar hızlı olmanın da gerekli olduğunu ifade eden Kalkınç, "Kısıtlı bir zaman dilimi içerisinde belirli miktardaki soruları çözmek zorundasınız. Bu nedenle soruları çözmeye başladığınızda, önce soruyu okuyup sonra paragrafı okumalısınız ki motive olma süreniz en aza insin.“ dedi. Zaman kaybını en aza indirmeleri için öğrencilere kodlamayla ilgili olarak da bazı ipuçları veren Kalkınç, konferans sonrasında öğrencilerin sorularını cevapladı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR