BIST 9.525
DOLAR 32,51
EURO 34,70
ALTIN 2.485,28
ÖĞRETMEN

Bakanlığa devredilen FETÖ okulları yenilendi

Okullar, bakanlıkça uygun görülen eğitim-öğretim mekanları haline getirildi ve koridora açılmayan hiçbir gizli bölge, kapalı mekan bırakılmadı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından faaliyeti durdurulan ve devlete devredilen yüzlerce FETÖ okulu, yeni eğitim-öğretim yılına hazırlandı. Binden fazla FETÖ'cü özel okulu devlet okuluna dönüştüren Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu okullardaki kamera sistemleri ve şifreleri ve kilitleri değiştirdi.

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, söz konusu okullarla ilgili bir dizi tedbir alınması için il milli eğitim müdürlüklerine yazı göndermişti. Buna göre, il milli eğitim müdürü başkanlığında kurulacak maarif müfettişi ve teknik personelin de görev alacağı komisyonlarca kurumların fiziki yapıları güvenlik ve eğitim-öğretim bakımından tetkik edilecek ve uygunluğu rapora bağlanacaktı. Habertürk'te yer alan habere göre, yapılan incelemede binalarda ve okul bahçesinde tespit edilen her türlü gizli bölme, bağlantı, tali koridor yıkıldı. Okullar, bakanlıkça uygun görülen eğitim-öğretim mekanları haline getirildi ve koridora açılmayan hiçbir gizli bölge, kapalı mekan bırakılmadı. Kurum içi ve dışında bulunan tüm kilit sistemi yenisi ile değiştirildi. Okul bahçesi ve içini gösteren kapalı devre kamera sistemi kayıtları, il emniyet müdürlüğüne teslim edildi. Kameraların yeni şifreleme ile kullanıma hazır hale getirilmesi sağlandı.

Kurumların donatım ve mefruşatı eğitim-öğretim açısından incelendi ve amacına uygun olmayan tüm donatılar yenisi ile değiştirildi. MEB'den bu konuda ödenek sağlandı. Bu okulların 2016-2017 yılına hazır hale getirilmesi için çalışma yapıldı. Çatı, elektrik işleri, ıslak zemin sızıntıları, kalorifer dönüşümü ve arızaları, genel ısınma problemleri, yangın söndürme sistemleri ve engelli öğrencilerin erişebilirlik sorunu taleplerine öncelik verildi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR