BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.439,86
İŞÇİ

Bakan Soylu'dan 30 Kasım'da KPDK toplantısı memurlar dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında 30 Kasım'da toplanacak. Memurun kaderini etkileyecek Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısını 30 Kasım'da toplayacak.

Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında 30 Kasım'da toplanacak.

Memurun kaderini etkileyecek bu kritik toplantıya, Memur- Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in yanı sıra hizmet kollarında yetkili sendikaların genel başkanlarının katılması bekleniyor.

TOPLANTIDA NELER KONUŞULACAK?

Toplantıda, toplu sözleşme görüşmelerinde gündeme getirilen ve çözümü daha sonraya bırakılan 4/C kapsamındaki geçici personelin kadroya atanması, kamudaki yükseköğretim mezunu işçilerin durumu, KİT'lerdeki sözleşmelilerin yıllık izinlerinin ertesi yıla devredilmesi, KİT'lerdeki temel ücret gruplarının yeniden düzenlenmesi ve fiili hizmet zammı süresi gibi konular ele alınacak.



İŞTE ÖNGÖRÜLEN DEĞİŞİKLİKLER

Toplantıda, son dönemde sıkça gündeme gelen 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yapılması öngörülen değişiklikler de görüşülecek.

Yorumlar 3 Yorum
ÇOK OKUNANLAR