BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
GÜNCEL

Bakan Sarıeroğlu'ndan sağlık çalışanlarına 'yıpranma payı' müjdesi

Sağlık-Sen’in ev sahipliğinde düzenlenen sahur programına katılan Bakan Sarıeroğlu sağlçık çalışanlarına müjdeli bir haber verdi. Sarıeroğlu, "Tüm sağlık çalışanlarımız için yıpranma konusuyla ilgili konu tamamlanmıştır. 24 Haziran’dan sonra inşallah yapacağımız yasal düzenlemeyle artık hayata geçirmiş olacağız" dedi.

Bakan Sarıeroğlu, yaptığı konuşmada, 16 yıllık AK Parti iktidarında kamu çalışanlarının özlük ve sosyal hakları anlamında çok ciddi ilerlemeler kaydedildiğini ifade etti. Önümüzdeki dönemde kamu çalışanlarının hayat standartlarının daha da yükseltilmesi için çalışmaların devam edeceğini vurgulayan Sarıeroğlu, “Hem işçi hem kamu çalışanı olarak sayıyı artırdığımız alanlardan biri de sağlık iş kolu. En büyük yatırımları yaptığımız, AK Parti iktidarı döneminde en büyük başarı hikâyesine sahip olduğumuz alan. Eğer biz bu başarı hikayesini yazdıysak, bu kamu çalışanlarımızın alın teriyle, göstermiş olduğu yoğun gayretle gerçekleşti” diye konuştu. 

Sağlık çalışanlarının uzun zamandır beklediği yıpranma payı konusuna da değinen Sarıeroğlu, şunları kaydetti: 

“Bu, Cumhurbaşkanımız tarafından verilmiş bir söz. Yaklaşık 3 kez de bunun toplantısı olmuştu. Biz Sağlık Bakanımız ile bu dönemde bunun yasal zemine kavuşmasıyla ilgili çok büyük gayret içerisinde olduk. Metin hazır. Tüm sağlık çalışanlarımız için yıpranma konusuyla ilgili konu tamamlanmıştır. Öncelikle onu ifade edeyim. Her şeyiyle tamamlanmıştır. Ama Sağlık Bakanımız bütüncül bir yasa hazırlama isteğindeydi. Ancak çok ani bir seçim gündemiyle karşı karşıya kaldık. 24 Haziran’dan sonra inşallah yapacağımız yasal düzenlemeyle artık hayata geçirmiş olacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz. Bunu da ilk kez bugün burada açık ve net olarak ifade ediyorum.”

Yorumlar 3 Yorum
ÇOK OKUNANLAR