BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
ÖĞRETMEN

Bakan Nabi Avcı açıkladı 'Rotasyon iptal edildi'

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğretmen rotasyon uygulamasının yapılmamasına karar verdiklerini söyledi.

Milli Eğtiim Bakanı Nabi Avcı, öğretmen rotasyonları ile ilgili bir simülasyon yaptılarını belirterek, bu simülasyonda istenilen sonuçların elde edilemeyeceğini gördüklerini belirterek, rotasyon uygulamamaya karar verdiklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, sürücü kursları ile ilgili düzenlenen bir toplantının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Öğretmen rotasyonları ile ilgili gelen bir soruya karşılık Bakan Nabi Avcı,
"Yapılan müracaatları değerlendirdik. Rotasyona tabi olan veya herhangi bir gerekçeyle rotasyon dışında olacak bütün öğretmenleri değerlendiren bir simülasyon yaptık. Burda gördük ki, bu simülasyondan istediğimiz sonuç çıkmıyor. Dolayısıyla dün akşam başbakanın telkinleri ve bakanlığımızda da yaptığımız istişare sonucunda rotasyonun uygulanmamasına karar verdik" dedi.

ÖĞRETMEN ATAMALARI AĞUSTOS'TA

Öğretmen atamalarıyla ilgili "Daha önce 47 bin demişlerdi, şimdi 37 bin deniyor, 10 bin nereye gitti" şeklinde eleştriler aldıklarını belirten Avcı, "47 bin yasayla ihdas edilmiş kadrodur. Bu kadro bütçe kanunu çerçevesinde yasayla ihdas edilir. İhdas edilen kadronun ne kadarının ne zaman açılacağı Maliye Bakanlığı'nın onayına bağlıdır. Bu yıl 37 bin öğretmen ihdas edilmiş kadrosunu Ağustos ayında kullanacağız" şeklinde konuştu.

Yorumlar 4 Yorum
ÇOK OKUNANLAR