BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
İŞÇİ

Bağ-Kur borçlarına kademeli af!

Bağ-Kur ve Genel Sağlık Sigortası borcu olanlara af gibi birçok konu Torba Yasa ile birlikte Meclis gündemine taşınacak. Bağ-Kur borçlularına kademeli af gelmesi de konuşulan konular üzerinde.

4C'lilere kadro, taşeron işçilerine iyileştirme, 2000 yılından sonra emekli olanlara intibak, Bağ-Kur ve Genel Sağlık Sigortası borcu olanlara af, doğum teşviği paketi gibi çok sayıda düzenlemenin torba tasarıda olması bekleniyor. Bu düzenlemelere henüz son şekli verilmedi. Ancak bunlarla ilgili konuşulan formüller var.

Edinilen bilgiye göre; Bağ- Kur affının kapsamı genişleyecek. Daha önce 24 ay ve üzeri borcu olanlar için bu düzenlemenin yapılacağı belirtiliyordu. Şimdi bu sürenin 12 aya çekileceği ifade ediliyor. Gündeme gelen formüle göre; 12 ay ve üzerinde Bağ-Kur prim borcu olanlara, 3 aylık süre tanınacak. Bu sürede ödeme yapılmazsa Bağ- Kur'lunun borcu ve borçlu olduğu sigortalılık süreleri silinecek. Prim borçlusu, silinen sigortalılık süresini daha sonra borçlandığı takdirde tekrar kazanacak. Emeklilik için prim gün sayısına ihtiyaç duyanlar, silinen süreden dilediği kadarını canlandırıp ödeyebilecek.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR