BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,87
ALTIN 2.426,88
GÜNCEL

Babasını öldürdü ama hapse girmeyecek!

Üvey babasını öldürdü, mahkeme cinayetin ’meşru savunma’ ve ’zorunluluk’ sonucu işlendiği kanaatine vararak Fatma Türkan’ın, ’meşru savunma sınırının aşılması’ nedeniyle kelepçeli olarak ev hapsine alınmasına karar verdi.

BURSA'ın Osmangazi ilçesi dün akşam meydana gelen olayda Fatma Türkan, eşinden ayrı olan ve boşanma davaları süren annesi Cemile Türkan ile 3,5 yıldır imam nikahıyla yaşayan 41 yaşındaki Nihat Vural ile annesini dövdüğü gerekçesiyle tartıştı.

Fatma Türkan, tartışma sırasındaüvey babasını mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla kısık altından bıçakladı. Kanlar içinde yere yığılan Nihat Vural haber verilmesi sonucu olayyerine gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ağır yaralı olarak Muradiye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Doktarların tüm müdahalelerine rağmen Nihat Vural dün gece hayatını kaybetti.

Bıçaklama olayının ardından 155 Polis imdat telefonunu arayarak "ben annemi döven üvey babamı bıçakladım" diye ihbarda bulunan Fatma Türkan gözaltına alındı. 

AĞLAYARAK ADLİYEYE ÇIKARILDI

Sorgulaması tamamlanan genç kız bugün ’adam öldürmek’ suçundan ağlayarak adliyeye çıkartıldı. 20 yaşındaki Fatma Türkan, sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadesinden sonra tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Fatma Türkan ifadesinde, "Üvey babam dövdüğü annemin boğazına makas dayamıştı. Ben de onu görünce kendimi kaybettim. Masadan aldığım bıçak ile onu bir kez yaraladım. Amacım onu yaralamak, annemi kurtarmaktı. Onun sürekli olarak anneme uyguladığı şiddet beni çok üzüyordu. Pişmanım" dedi.

Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi bu ifadenin ardından cinayetin ’meşru savunma’ ve ’zorunluluk’ sonucu işlendiği kanaatine vararak Fatma Türkan’ın, ’meşru savunma sınırının aşılması’ nedeniyle kelepçeli olarak ev hapsine alınmasına karar verdi.

Fatma Türkkan’ın, ev hapsini Kütahya’da bir adreste geçireceği belirtildi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR