BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,07
GÜNCEL

Ayrıcalıklı kesimin aşıyı olduğu iddiası! Biontech aşısı olan Profesör açıkladı

TÜRKİYE'ye Pfizer - Biontech aşısından 25 bin doz getirildiği ve bazı ayrıcalıklı kesimin bu aşıyı olduğu iddia ediliyor. Bu iddiaya dayanak olarak da aşıyı olan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü'nün paylaşımı gösterildi. İşin aslını Biontech aşısı olan Profesör açıkladı.

Sosyal medya Almanya'da üretilen Biontech aşıyla ilgili bir spekülasyonla çalkalanıyor. CHP eski milletvekili Hüsnü Bozkurt'un ortaya attığı iddiaya göre Türkiye'ye sonbaharda gizlice 25 bin doz Biontech aşısı getirildi. Bu aşı ayrıcalıklı kesimlere yapıldı. Bugün söz konusu iddiaya dayanak olarak Biontech aşısı olduğunu açıklayan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Saadettin Hülagü'nün paylaşımı gösterildi. Profesör Dr. Saadettin Hülagü attığı söz konusu twitinde, Ekim'de Biontech aşısının ilk dozunu, Kasım 2020’de ikinci dozunu olduğunu yazıyor. 

Profesör Biontech aşısını nasıl temin etti?
Biontech aşısına 'ayrıcalıklı bir şekilde sahip olduğu' iddia edilen Profesör Sadettin Hülagü hakkında çıkan haberlere tepki gösterdi. Profesör Biontech aşısını 3. faz çalışmalarına gönüllü olarak katıldığı sırada olduğunu açıkladı. Profesör Biontech'in faz 3 çalışmasına Türkiye'de yüzlerce sağlık çalışanının dahil olduğunu söyledi. 

GİZLİCE GETİRİLEN BIONTECH AŞISI İDDİASI NE?
Biontech ile ilgili iddiayı 25 ve 26. dönem CHP Konya Milletvekilliği yapmış Kulak Burun Boğaz Uzmanı Hüsnü Bozkurt ortaya atmıştı. Sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşım yapan Bozkurt, “Biontech Türkiye’ye 25 bin doz aşı gönderdiğini açıkladı. Birilerinin maske mesafe umursamadan ortalıkta dolaştıklarına bakılırsa kimlere yapıldığı anlaşılıyor” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR