BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
GÜNCEL

Aynı gün içinde 23 ayrı yangın! Anne kız yangının ortasında mahsur kaldı

ADANA ve Osmaniye'de Adana ve Osmaniye'de aynı gün içinde 23 ayrı noktada orman yangını çıktı... 19 noktadaki yangın kontrol altına alındı. Diğer 4 noktadaki yangını kontrol atına alma çalışmaları sürüyor. Mahsur kalan bir anne kız yangının ortasından kurtarıldı. İşte son dakika gelişmeler...

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki yangın sürerken, Adana ve Osmaniye'de 23 ayrı noktada birden yangın başlaması kafaları karıştırdı. Rüzgarın da etkisiyle yangınlar geniş bir alana yayılırken, 19 noktadaki yangınlar kontrol altına alındı ancak 4 yerdeki yangın sürüyor. Bölgedeki bazı evler boşaltıldı. 

Adana'mızın birçok yerinde maalesef yangın var

Adana Valisi Süleyman Elban, Kozan ilçesindeki yangın bölgesinde incelemesinin ardından Aladağ ilçesi Boztahta Mahallesi'ndeki söndürme çalışmalarını takip etti. Boztahta Mahallesi'nde yangında mahsur kalan 10 kişinin kurtarılma çalışmalarını da takip eden Elban, "Adana'mızın birçok yerinde maalesef yangın var. Allah’a şükür herhangi bir can kaybı ya da yaralanma hadisesi söz konusu değil" bilgisini verdi. 

Kozan'da mahsur kalan anne ve kızı kurtarıldı

Kozan ilçesinde Kızlarsekisi mevkisindeki ormanlık alanda dün saat 19.45 sıralarında çıkan orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları havadan ve karadan müdahaleyle sürüyor. 4 mahalle tedbiren boşaltıldı. Salmanlı Mahallesi'ndeki yangın bölgesinde mahsur kalan anne ile kızını bölgede bulunan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri kurtardı. Anne ve kızına bölgedeki sağlık ekiplerince ilk müdahaleleri yapıldı.

19 bölgede kontrol altına alındı 4 bölge yanıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Manavgat'taki yangını söndürme çalışmaları sürerken Adana ve Osmaniye'de maalesef 23 ayrı noktada orman yangını çıktı." bilgisini verdi. Çelik, "19 noktadaki yangın kontrol altına alındı. Diğer 4 noktadaki yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor." bilgisini verdi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR