BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.412,71
GÜNCEL

Avrupa'nın en büyüğü İstanbul'da açılıyor! A'dan Z'ye her şeyin bir arada olduğu bir yapı...

Avrupa'nın en büyük fizik tedavi hastanesi Mart ayında İstanbul Bahçelievler'de açılıyor. 102 bin metrekare alanda, 650 yatak kapasitesi ile kurulan devasa merkezde, inme kliniğinden ameliyathanelere, uzuv kayıplarında kişiye özel protez ve ortez üretmeye yönelik atölyelere, konuşma terapileri ve hidroterapiye kadar, sadece “fiziki" tedavi değil, A'dan Z'ye her şeyin bir arada olduğu bir yapı ile hizmet verilecek.

İstanbul 70. Yıl Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yenileme çalışmalarında nihayet sona yaklaşıldı. Yaklaşık 5 yıllık bir emeğin sonucu, eski hastanenin bulunduğu bölgede 102 bin metrekarelik dev bir alanda inşa edilen yeni hastane, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük ve en kapsamlı fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi olarak hizmete girecek. 

İstanbul'a sadece son iki yılda 9 yeni hastane ve 8 bin yeni yatak kazandırdıklarının altını çizen İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Mart ayında hizmete girmesi beklenen İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yenilenen binasına ziyarette bulunarak Demirören Haber Ajansı'na önemli açıklamalar yaptı. 

Prof. Dr. Memişoğlu, Bahçelievler Fizik Tedavi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin tamamen yenilenmiş bir şekilde yeniden hizmete gireceğini anlatarak “Bunun yerinde yaptığımız yeni hastaneyi 2022'nin ilk çeyreğinde insanların hizmetine sunacağız. Bu aslında çok özellikli bir hastane, birincisi Avrupa'nın en büyük ve en kapsamlı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi. 102 bin metrekarelik bir alanı var ve 400 yatak normal kapasitesi, gerektiği zaman bu, 650'ye kadar çıkarılabilecek" dedi.

İçinde yoğun bakım ve 5 ameliyathane ile hastaların fizyoterapileri için dev bir spor merkezinin de bulunacağı hastanenin “akıllı binaö teknolojisiyle inşa edildiğini de belirten Prof. Dr. Memişoğlu, şunları söyledi: