BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
GÜNCEL

Atatürk Üniversitesi birbirine girdi!

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi kampüsünde karşıt görüşlü öğrenciler arasında arbede çıktı...

İddiaya göre; bir grup BDP'li oldukları öne sürülen öğrencilerin açıklama yapması ve ülkücü öğrencilerin de duruma müdahale etmeleri üzerine gün içerisinde devam eden gerginlik akşam saatlerinde kavgaya dönüştü.

Olay sonrası çok sayıda polis ekibi üniversiteye sevk edilirken, kampus içerisinde yaşanan gerginlik sokağa taştı. Kavgaya esnaf da karışınca Yoncalık Caddesi'nde olaylar büyüdü. Polis olayları önlemek için bölgeye çok sayıda takviye gönderirken; olaylarda yaralanan 10 öğrenci ve 5 polis memuru ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

EMNİYET MÜDÜRÜ İKNA ETTİ

Olaylar bir süre sonra şehrin geneline yayıldı. Eğitim Fakültesi kampüsünün bulunduğu Yoncalık Caddesini trafiğe kapatan polis, grupları dağıtmaya çalıştı. Bu sırada BDP binası önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup ile şehirden  gelen ülkücü grup, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız'ın müdahalesi sonucu dağıtıldı. BDP İl Başkanı Rıza Güler ve BDP'li İl Genel Meclisi Üyesi Yavuz Karabudak ile görüşen Emniyet Müdürü Yıldız, kalabalığın dağılmasını istedi. Gruba sert uyarılarda bulunan Emniyet Müdürü Yıldız, provokasyonlara gelinmemesini istedi.  

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR