BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,78
ALTIN 2.401,09
GÜNCEL

Astsubaylar başlangıç derecesi mağduru!

Astsubaylar, sayısız mağduriyetlerinin yanında başlangıç dereceleri konusunda da haksızlığa uğradığını düşünüyor.

Astsubayların TSK içerisinde uğradığı haksızlıkları bilmeyen yoktur. Türk Ordusu içerisinde önemli bir yere sahip olan astsubaylar, başlangıç dereceleri konusunda haksızlığa uğradığını düşünüyor.

ASTSUBAYLARA PAŞA TERFİSİ GELİYOR!

Her kurum kendi personelini koruyup kolladığını, TSK'nın astsubaylarını bırakın kollamayı sosyal, ekonomik ve insane haksızlıklar yaptığını söyleyen Güç Birliği Platformu, birçok subaya Cumhurbaşkanı'nda olmayan yetkilerin verildiğini savundu.

Astsubayların bu ülkeye ve TSK sadakatlerini teri, canı ve kanı ile ispatladığını dile getiren ve Güç Birliği Platformu adına açıklamada bulunan emekli astsubay Atilla Abaylı, taleplerinin hiçbir zaman imtiyaz ve ayrıcalık olmadığını ifade etti. Astsubayların adalet, eşitlik ve insan onuruna yakışır haklar istediklerini belirten Abaylı konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

ASTSUBAYLAR MADDİ VE MANEVİ KAYIP İÇERİSİNDE

"TSK astsubaylar olmadan bırakın ordunun savaşmasını asker karnını doyuramaz bunun aksini iddia edenler astsubaylara ayni zaman diliminde 48 saat izin versinler ordunun kilitlendiğini göreceksiniz. Astsubayların önyargılarla uğradıkları haksızlıkların sadece birkaç tanesini belirtmek istiyoruz. Bugün TSK subayların aldığı 6 değişik tazminat vardır subaylarla ayni görevleri ifa eden astsubaylar bu tazminatlardan yararlanamaz, subaylara kazandıkları fakültelerde okumak için 5 yıla kadar maaşlı izin verilirken ayni fakülteleri kendi gayretleri ve hesabına göreve devam ederek bitiren astsubaylara engeller çıkarılmaktadır. 657 sayılı devlet memurları yasasında birçok kamu görevlisi MYO mezunu ise 9/2 lisans mezunu ise 8/1 dereceden göreve başlatılırken Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı yazılı teminatlarına rağmen astsubaylar daha alt derece ve kademeden göreve başlatılarak maddi ve manevi kayıplara uğratılmaktadırlar. Güçbirligi Platformu olarak başlangıç dereceleri konusunun önemine binaen iki mail kampanyası düzenledik. Şu günlerde TEMAD Genel Merkezi'nde bu konuda bir kampanya ile konuya 220.000 muaazaf ve emeklilere çağrı yaparak bu haksızlıga ve tehakküme dur çağrısı planlamıştır."

"ASTSUBAYLAR SABIRLA BEKLİYOR"

Astsubayların bu ve benzeri konulardaki sorunlarına çözüm için yıllardır sabırla beklediği sözlerine ekleyen Abaylı, TSK'nın personelleri arasındaki ayrımcılığı astsubayların moral motivasyonunu ve kuruma olan aidiyet duygusunu yok ettiğini iddia etti.

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR