BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

Askerlik süresinde değişiklik yapılacak mı?

Bedelli askerlik çıktıktan sonra kamuyounda, 'askerlik süresi de kısalacak mı?' tartışmalarına Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz yanıt verdi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. 100 askerin Suriye'ye girip girmediği sorusu üzerine İsmet Yılmaz, "Bu doğru değildir" dedi.

Askerlik süresinin kısatılması üzerine Bakan İsmet Yılmaz, "Askerlik süresinin yeterince indirildiğini, şu aşamada daha fazla düşürülmesini düşünmediklerini" söyledi.

Milli füze savunma sistemi geliştirme projesinin devam ettiğini dile getiren İsmet Yılmaz, teknoloji hazırlık seviyesi analizlerinin yapıldığını, yol haritasının belirlendiğini, bu süreçte yabancı iş birliğinin mümkün olduğunu anlattı.

"SURİYE SINIRINDAKİ MAYINLARIN TEMİZLEMESİYLE İLGİLİ YASA ÇIKTI"

Bakan Yılmaz, Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesine ilişkin yasanın çıkarıldığını anımsatarak, "Bu yasa çerçevesinde ihale yapıldı. İhaleyi, Suriye'de olaylar çıkınca iptal etmek zorunda kaldık. Bu güvenlik riskinin en yüksek olduğu noktada bizim mayınlı alanları temizlememiz söz konusu değil. Ama ne zaman bir bahar ve barış havası gelir, o zaman mayınların kaldırılması doğru olur" diye konuştu.

TÜRKİYE UZAY AJANSI ÇALIŞMALARINA BAŞLIYOR

Bir milletvekilinin, "Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) UFO ile ilgili bir çalışma olup olmadığını" sorması üzerine İsmet Yılmaz, "Bu konuyla ilgili bir bilgi yok. Ancak, Uzay Ajansıyla ilgili bir çalışma Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı. Muhtemelen çok kısa bir zamanda gelir. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına bağlı bir ajans kurulmuş olacaktır" yanıtını verdi.

ASKERLİK SÜRESİ KISALIYOR MU?

Yılmaz, askerlik süresinin kısaltılmasıyla ilgili soru üzerine de askerlik süresinin yeterince indirildiğini, şu aşamada daha fazla düşürülmesini düşünmediklerini belirtti.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR