BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,77
ALTIN 2.398,45
ÖĞRETMEN

Askeri Liselerde okumak isteyenler dikkat!

Ortaokul 8. sınıf öğrencileri TSK'ya bağlı Askerî Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulu’nda öğrenim görmek için, sınava 10 Şubat-07 Mart 2014 tarihleri arasında müracaat etmelidirler. Eğitim yazarımız Ekrem Aytar detayları yazdı.

Türk milleti olarak üniformaya karşı bir zaafımız var desek yanılmış olmayız. Çocuklarla diyaloglarımızda hemen hepimizin en çok yaptığı “Büyüyünce ne olacaksın?” sorusunu sormaktır. Aldığımız cevapların başında da polis, subay (asker) olmak ilk sıralarda yer alır. Doktor, öğretmen, itfaiyeci… genellikle bunların ardından gelir. Üniformanın insanımızın düşüncesine güç, itibar olarak yerleştiği görülmektedir. Bu günkü konumuz bu olmadığı için fazla uzatmıyorum. İşte çocukluktan beri üniformaya ilgisi olan ortaokul 3. (Eski tabirle ilköğretim 8) sınıf öğrencileri,   Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı Askerî Liseler ile Bando

Astsubay Hazırlama Okulu’nda öğrenim görmek için ÖSYM tarafından 20 Nisan 2014 saat 9:30’da yapılacak olan sınava 10 Şubat-07 Mart 2014 tarihleri arasında müracaat etmelidirler. ALS’ye başvurmak isteyen adayların neler yapması gerektiği, şartların neler olduğunu yayınlanan kılavuz eşliğinde ilgililere kısaca hatırlatalım.

Ekrem Aytar'ın yazısının tamamını okumak için TIKLAYIN!

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR