BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
SAĞLIK

Aşılamada yeni yaş sınırı 50! Tarih belli oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalarda bulundu. 50 yaş üstüne aşılamanın 1 Haziran'da başlayacağını belirten Bakan Koca, "Haziran ayında 30 milyon doz tedarik edilecek aşının ilk partisi bugün ulaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, videokonferans yöntemiyle düzenlenen Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Toplantıda, Koronavirüs Bilim Kurulu ile aşı programının ve salgının seyri ile ilgili değerlendirmelerin yapıldığını belirten Bakan Koca, "Öncelikle vatandaşlarımıza vaka sayılarını önemli ölçüde düşüren kısıtlamalara ve tedbirlere gösterdikleri uyum için teşekkür ederim. Vaka sayılarındaki düşüşü kalıcı kılmak için gayretlerimiz devam edecek. Birlikte mücadele ederek başardık, birlikte mücadele ederek salgını sona erdireceğiz." ifadelerini kullandı.

"1 HAZİRAN'DAN İTİBAREN 50 YAŞ ÜZERİ VATANDAŞLAR AŞILANACAK"

Normalleşme döneminde kısıtlamaların giderek azalacağını ancak bireysel tedbirlerin öne çıkacağını ve yaygın aşılama ile güçlendirilmiş bir uygulama hedeflediklerini söyleyen Bakan Koca, "1 Haziran'dan itibaren aşılama programımız hızlanmış olacak. Bu kapsamda 1 Haziran'dan itibaren 50 yaş üzeri vatandaşlarımızın da aşılanmasına başlanacaktır." dedi.

"EN HIZLI AŞI KAMPANYALARINDAN BİRİNİ YÜRÜTTÜK"

Bakan Koca'nın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Aşı programımız ile ilgili bazı önemli konuları dikkatinize sunmak isterim. Salgının en can yakıcı olduğu günlerde ülkemiz tüm aşı adaylarını titizlikle inceleyerek Faz 3 çalışmalarının ülkemizde de yürütülmesi için gayret göstermiştir. Çalışması ülkemizde tamamlanan aşı adaylarından biri olan inaktif aşıyı ülkemize getirmek üzere 100 milyon doz aşı için anlaşmayı yapmıştık. Yaklaşık 30 milyon doz aşıyı da teslim alıp uyguladık. Aşı tedarikinin en sıkıntılı olduğu günlerde dünyanın en hızlı aşı kampanyalarından birini yürüttük.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR