BIST 9.142
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,65
İŞ İLANLARI

ASDEP projesine 3 bin danışman alınacak

Aile Sosyal Destek Projesi'ne (ASDEP) 3 bin personel alınacak. Peki başvuru şartları neler? Kimler bu projede yer alabilir? İşte detaylar...

TBMM'de Aile Bütünlüğünün Korunmasını Araştırma Komisyonu'nda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, aile içinde yaşanan ancak gizlenen sorunların ortaya çıkarılmasını ve mağdurların rehabilite edilmesini sağlayacak Aile Sosyal Destek Projesi'ne (ASDEP) ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Milliyet'te yer alan habere göre, projede 3 bin personelin çalışacağını belirten Ramazanoğlu, bunların psikolog, sosyal psikolog, klinik psikolog, çocuk gelişimci ve toplum hizmeti uzmanını olacağını söyledi.

ASDEP PROJESİ NASIL İŞLEYECEK?

Konuyla ilgili bilgi veren Ramazanoğlu ASDEP projesinin nasıl işleyeceğını anlattı. Ramazanoğlu, "ASDEP, terör mağduru 4 il ve onların içerisinde olan ilçelerle beraber Güneydoğu ve doğuda 11 ilde hayata geçirdiğimiz bir proje. ASDEP'le, sorun yaşayan bütün dezavantajlı vatandaşlarımıza ulaşarak sorunlarını etkin rehberlikle aile odaklı çözmeyi hedefliyoruz. Her ailenin bir sosyal danışmanı olacak. Danışman yapacağı ilk ziyaretinde 'ailede kaç kişi var, yaşları, temel sorunlar nedir, engelli var mı, kronik hastalık var mı?' gibi bilgileri alarak kayıt tutacak. İkinci ziyarette rehberlik ve rehabilitasyon başlayacak. Üçüncü olarak psikoterapi. Aile içi şiddet, aile içi ensest, ailenin dışarıya da taşıyamadığı, kendi içerisinde de bunu aşamadığı sorunları sosyal danışman tespit ederek rehabilite edecek. Yani ailenin sorunu çözme yeteneğini geliştirilecek" ifadelerini kullandı.

KAÇ KİŞİ ATANACAK?

Projede 3 bin personelin çalışacağını belirten Ramazanoğlu, bunların psikolog, sosyal psikolog, klinik psikolog, çocuk gelişimci ve toplum hizmeti uzmanını olacağını söyledi.

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR