BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

AÖF sonuçları yanlış mı hesaplandı?

AÖF 2012 bütünleme sınav sonuçları hatalı mı açıklandı? Sınav sonucunu görebilmek için erken saatlerde sisteme giren öğrenciler ilk mezun oldu daha sonra üniversite sonuçları geri çekti.

Akşam saatlerinde tekrar sonuçların sisteme girmesi ile sonucuna bakan öğrenciler ise bu sefer tek dersten kaldığını ve mezun olamadığını görünce şok oldu.

İkinci bir iddia ise sonuçların yanlış hesaplandığına dair. Birçok öğrenci çok iyi geçen sınavdan kaldığını görünce üniversiteye tepki gösterdi.

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) 2012 bütünleme sınav sonuçları açıklandıktan sonra sabah erken saatlerde girip notunu öğrenen öğrenciler, daha sonra tekrar girdiklerinde notlarını sitede göremediler. “Böyle bir şeyin daha önce hiç yaşanmadığı” konusunda bir olan öğrenciler, notlarının değişecek olmasından endişe etti. Sınava giren öğrencilerin Şikayetvar.com gönderdikleri şikayetler de bu endişeleri doğrular nitelikte. Kimi öğrenciler sonuçların ilk açıklandığında mezun olduğunu tekrar yayınlanan sonuçlara baktığında ise sınavdan kaldığını gördü. Kimi öğrenciler de emin olarak yaptıkları sınavdan eksik puan almalarını şikayet ettiler. Şikayetlerden çıkardıkları sonuç ise “AÖF sınav sonuçları hatalı.”

SINAV SONUÇLARI HATALI İDDİASI

 E.T: “AÖF 2012 bütünleme sınav sonucunda maddi hata yapımlı. Sonuçlar şaibeli. Sabah yayın yaptıklarında mezun olmuştum ama sonuçları kaldırdılar akşam girdiklerinde mezun olamamışım. Sabah sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz baktık mezun olduğum yazıyordu. Daha sonra tekrar girmek istedik sonuçlar açılmadı. Akşam girdiğimizde tek dersten kaldığımı gördük. 30 yaşında insanlarız hata yapacak değiliz yanlış sınava bakacak olsak. Sınav sonuçları hatalı.”

M.E. : “Uluslararası İşletmecilik ve Sermaye Piyasası Kurulu bütünleme sınavımın doğruluğunun tekrar kontrol edilmesini istiyorum. AÖF bütünleme sınav sonuçları sabah erken saatlerde açıklanmıştı.Fakat AÖF bütünleme sınav sonuçları sabah göremeden sitem tekrar kapandı. Sınav sonuçlarıyla oynanmış olabilir. Sınava çok çalıştım ve soruları emin olarak yaptım. Geçeceğimden emindim. Fakat sınavdan başarısız olduğumu öğrenince şok oldum. Bütünleme sınav sonuçları yanlış hesaplandı. “

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR