BIST 10.209
DOLAR 32,43
EURO 34,83
ALTIN 2.398,77
GÜNCEL

AÖF giriş ile kayıt yenileme ve ders ekle-sil işlemleri başladı!

AÖF bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri başladı. AÖF kayıt olmak isteyen öğrenciler giriş yaparak kayıt yenileme ve ders ekle-sil işlemlerini yapabilecek. İşte AÖF kayıt yenileme işlemleri ve AÖF harç ücretleri 

AÖF yatır yenileme ders ekle-sil işlemleri bugün başladı. Açıköğretim bahar dönemi kayıt yenileme işlemlerini öğrenciler nasıl yapacaklarını merak ediyorlar. İşte AÖF kayıt işlemleri … 

Açıköğretim bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri 22 Şubatta başladı. Öğrenciler harç ücretlerini yatırmalarının ardından ders ekle-sil işlemlerini kolaylıkla yapabilecek. AÖF bahar dönemi harç ücretleri  en az 205 en çok ise 365 lira olacak.  

AÖF KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR? 

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) ilk dönem sınavlarının sonuçlanmasının ardında bahar dönemi kayıt işlemleri başlıyor. AÖF bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri için gerekli belgeler ve kayıt ücreti sorularını haberimizde bulabilirsiniz.  

AÖF kayıt yenileme işlemleri 22 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve 4 Mart günü sona erecek.
 
Bahar Döneminde kayıt yeniletecek öğrencilere ders atamaları 30 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde Fakülte tarafından yapılacaktır. Öğrenciler tekrar ettiği dersler hariç, Fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde üst yarıyıldan ders ekleyebilir. Ders ekle-sil işlemi adresi Ders Ekle-Sil Otomasyonundan yapılacak olup öğrencilerin sorun yaşamamaları için ödeme yapmadan önce dersleri mutlaka incelemeleri gerekmektedir.  
 
Fakülte tarafından yapılan ders ataması sonucu, atanmayan dersi kalan ve bu dersleri alması halinde mezun olabilecek durumdaki öğrencilerin 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders ekle işlemi yapmaları gerekmektedir.  


 
AÖF BAHAR DÖNEMİ DERS EKLE-SİL İŞLEMLERİ 
 
Ders ekle-sil işlemi üç aşamadan oluşmaktadır:    
 
 * Birinci aşamada http://kayit.anadolu.edu.tr adresi Kayıt Yenileme bağlantısından T.C. Kimlik Numaranızı ve şifrenizi girmeniz gerekecektir.   

* İkinci aşamada ders ekle-sil işlemi yaparak alacağınız ve bıraktığınız dersleri belirleyeceksiniz.    

* Üçüncü ve son aşamada ise yaptığınız ders ekle-sil işlemini onaylamanız istenecektir.  
  
AÖF HARÇ ÜCRETLERİ NE KADAR VE HANGİ BANKAYA ÖDENİR? 

AÖF kayıt yenileme 2016 harç ücretleri belli oldu. Öğrenciler AÖF kayıtları için en az 205 en çok ise 365 lira harç ücreti ödeyecekler. 
 
 Aşağıda açıklanan dört yöntem dışında ödemelerin posta havalesi, banka havalesi ve EFT gibi yollarla yapılması kabul edilmemektedir. Başvuru ücretleri Vakıfbank üzerinden yapılır.  

Vakıfbank’ın internet bankacılığı, kartsız ödeme, kartlı ödeme ve telefon bankacılığı ile AÖF harç ücretlerini yatırabilirsiniz. 

ATM’lerde, Giriş tuşuna basarak ulaşacağınız “Ödemeler” seçeneğinde yer alan “Üniversite" işlemini seçtikten sonra ATM ekranında görünen Anadolu Üniversitesi AÖF kodunu ve ardından T.C. kimlik numaranızı girerek, borçlarınızın listelendiği ekranda kayıt yaptıracağınız programa ait tahsilâtı seçip işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

KAYIT DURUMUNU NEREDEN GÖREBİLİRİM?  

Kayıt yenileme tarihleri içerisinde, öğrencilerimizin kayıt yenileme işleminin gerçekleşip gerçekleşmediğini, www.anadolu.edu.tr/acikogretim/turkiye-programlari adresi Öğrenci Girişi bağlantısından veya adresinin Kayıt Yenileme bağlantısından mutlaka kontrol etmeleri gerekmektedir. Kayıt yenileme işlemini tamamladıktan sonra ekranda hâlen kayıt yeniletmiş görünmüyorsanız, öğrenci kimlik kartınız ve ödeme yaptığınızı gösteren belge ile 4 Mart 2016 tarihinden önce AÖF bürosuna başvurunuz.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR