BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.397,08
GÜNCEL

Anonymous Emniyet'i hack'ledi kişisel bilgiler internette!

Hacker grubu Anonymous Twitter hesabı üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğü'nü hacklediğini ve kişisel verilerin sızdırıldığını açıkladı. Ayrıca sızdırılan bilgilerin bir kısmının kullanıcıların bilgisayarına yüklemesi için indirme link'i de paylaştı.

Hacker grubu Anonymous Emniyet Genel Müdürlüğü'ne saldırdı. Emniyet'i hack'leyen Anaonymous 20 GB'lık veritabanına ulaşarak Emniyet Genel Müdürlüğü'nde kayıtlı tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının adres ve kimlik bilgilerine ulaşılabilecek bir link paylaştı. Vatandaşların kişisel bilgileri 'ortalığa' döküldü.

Kişisel verileri kapsadığı öğrenilen dosyaları indirenler, sorgu ekranının kod hatası verdiğini söyleyerek sistemin çalışmadığı iddiasını da paylaştı.

ÇALINAN BİLGİLER HENÜZ DOĞRULANMADI AMA...

Bilişim Hukuku Avukatı Gökhan Ahi, Hürriyet'e yaptığı açıklamada çalınan bilgilerin henüz doğrulanmadığını; ancak bu ihtimalin bile vatandaş için büyük bir tehlike arz ettiğini kaydetti.



SAHTE KREDİ KARTI BİLE ÇIKARILABİLİR

Burada önemli olan noktanın Emniyet'in nasıl hack'lendiğinin ortaya çıkarılması olduğuna dikkat çeken Ahi, bu bilgilerin kullanılması ile birlikte çalınan kimlik bilgileriyle kredi kartı başvurusunun dahi yapılabileceğini belirtti ve bilgilerin toplu halde satılabileceğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR