BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.438,69
GÜNCEL

Anlaşma imzalayarak yenilgiyi kabul etmişti! Paşinyan günler sonra açıklamada bulundu

AZERBAYCAN ile imzaladığı Dağlık Karabağ anlaşmasından sonra ülkesinde sert şekilde protesto edilen Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın kaçtığı iddia edilmişti. Facebook'tan açıklama yapan Paşinyan, "Anlaşma metnini imzalamasaydım 20 bin Ermeni askeri kuşatmaya düşecekti" diye konuştu.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Rusya ve Azerbaycan Devlet Başkanları ile anlaşma imzalayarak yenilgiyi kabul etmişti.

Dağlık Karabağ anlaşmasından sonra eleştirilerin hedefi haline gelen Paşinyan'ın kaçtığı belirtilirken, ülkede Paşinyan aleyhine protestolar düzenlendi.

Muhalefet partileri bir araya gelerek Paşinyan'ı istifaya davet etti ve bunun için ne gerekiyorsa yapacaklarını vurguladı.

"20 bin Ermeni askeri kuşatmaya düşecekti"

Ermeni basını Paşinyan'ın sokağa çıkması durumunda Linç edileceğini belirtirken, Paşinyan günler sonra Facebook üzerinden açıklamada bulundu. Paşinyan yaptığı açıklamada, "Eğer anlaşma metinini imzalamasaydım 20 bin Ermeni askeri kuşatmaya düşecekti" ifadelerini kullandı.

Ermeni kanalları açıklamasına yer vermedi

Öte yandan Ermenistan'da yayın yapana kanallar Paşinyan'ın Facebook üzerinden yaptığı yayını vermedi. Haber yapan sitelerde de Paşinyan'ın konuştuğu sırada konuyla ilgili bir haber yer almadı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR