BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
GÜNCEL

Ankara'da patlama son durum sebebi ne kim yaptı

ANKARA'da patlama son dakika haberlerine göre askeri servis araçlarını hedef alan patlama saldırısı intihar eylemi... Ankara'daki patlamada 28 kişi öldü 61 kişi yaralandı... İşte Anbkara saldırısıyla ilgili tüm detaylar...

ANKARA Dikmen'de askeri araca saat 18.30'da meydana gelen kanlı patlama sonucu çoksayıda ölü ve yaralı bulunuyor. Ankara'dan gelen son dakika haberlerine göre ölü sayısı sürekli artıyor.Son olaral ölü sayısı 28, yaralı sayısı ise 61 olarak belirtildi...

Askeri servis araçlarını hedef alan hain patlama saldırısıyla ilgili ayrıntılara netleşiyor. Ankara Valiliği patlamayla ilgili yaptığı ilk açıklamada ölü sayısının 5 yaralı sayısının 10 olduğunu duyurmuştu. Ancak ilerleyen saatlerde bu sayısı tahminlerin çok ötesinde arttı.



Ankara'da iş çıkış saatinde Kızılay civarında askeri servis aracına yönelik saldırı düzenlendi. Kanlı saldırıda bilanço çok ağır oldu. Servis araçlarının kırmızı ışıkta durduğu sırada gerçekleştirilen bombalı saldırı şöyle gerçekleşti:

1- 6 askeri servis aracı, mesai bitiminde her zamanki güzergahları olan İnönü Bulvarı'nda ilerliyordu.

2- Askeri servis araçları İnönü Bulvarı ile Dikmen Caddesi'nin kesiştiği Merasim Sokak'ta kırmızı ışık yanınca durmaya başladı.

3- 6 askeri servis aracından ilk ikisi kırmızı ışıkta durduğu sırada, 3. ve dördüncü araçla arasında mesafe açıldı. Bu sırada lüks bir araç, 3. ve 2. aracın arasına girdi.

4- Bir süre sonra bomba yüklü lüks araç infilak ettirildi. Alev alan 2. ve 3. askeri servis aracı parçalandı.

5- Hedef alınan iki servis aracında çoğunlukla astsubayların olduğu öğrenildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN KRİTİK AÇIKLAMA

Ankara patlamasında ölü sayısı sürekli artış gösterdi. Numan Kurtulmuş'tan önce Sağlık Bakanı açıklama yapmıştı. Bakan Müzezzinoğlu, “Olay yerinde 20- 21, hastanede 3 vefatımız var. 14 hastanede 61 yaralımız bulunuyor. Büyük çoğunluğu birkaç günde tedavileri tamamlanabilecek hafif ya da orta dereceli yaralılarımız” demişti.

İNTİHAR EYLEMİ

İntihar eylemi olduğu belirlenen saldırının gerçekleştirildiği nokta güvenlik açısından Başkentin en hassas bölgesi. Ankara'nın kalbi sayılan bölgede TBMM, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Gelir Dairesi Başkanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, General ve Amiral Lojmanları, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bulunuyor. Saldırının olduğu nokta Meclis'e 600, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na 100 metre mesafede.




Yorumlar 3 Yorum
ÇOK OKUNANLAR