BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,04
ALTIN 2.506,08
GÜNCEL

Ankara'da feci patlama: 37 ölü, 122 yaralı

ANKARA'nın Kızılay semtinde dün akşam meydana gelen patlama nedeniyle 37 kişi hayatını kaybetti, 71 kişi yaralandı.

ANKARA'DA son beş ayda üçüncü kez saldırı düzenlendi. Bu kez Ankara'nın kalbi Kızılay'da dün akşam bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda en az 34 kişi öldü, 71 kişi yaralandı. Ölenlerden ikisinin saldırganlar olduğu düşünülüyor.

Ankara Valiliği patlamanın TSİ 18.45'te Güvenpark'ta meydana geldiğini duyurdu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu şu anda hastanelerde 71 yaralı bulunduğunu da söyleyerek, bunlardan 15'inin durumunun ciddiyetini koruduğunu ifade etti.

ÖLÜ SAYISININ ARTMASINDAN ENDİŞE EDİLİYOR

Saldırının ardından çok sayıda araç olay yerinde alev aldı. Çevredeki birçok bina da zarar gördü. Şiddeti çok yüksek patlamanın, uzak mesafelerden de duyulduğu belirtildi.

Atatürk Bulvarı'nın Kızılay civarı bugün trafiğe kapatılacak.

DAVUTOĞLU: SOMUT BİLGİLERE ULAŞTIK

Saldırının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında; İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da katılımıyla bir toplantı yapıldı.

Davutoğlu toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "Otobüs bekleyen sivilleri hedef alacak kadar gözü dönmüş bu insanlık ve vicdan yoksunu katilleri, ülkem, milletim ve hükümetim adına lanetliyorum" dedi.

"Bu hain saldırıyı gerçekleştiren terör örgütüne dair somut bilgilere ulaşılmıştır" diyen Davutoğlu, Türkiye'nin ülkeyi hedef alan hain odakları en ağır şekilde cezalandıracağını vurguladı. Davutoğlu yarın yapacağı Ürdün ziyaretini de erteledi.

İÇİŞLERİ BAKANI: CİDDİ BULGULAR ELDE ETTİK

İçişleri Bakanı Efkan Ala da saldırıyı düzenleyenlerle ilgili olarak ciddi bulgular elde edidiğini söyledi.

Ala, "Ama kesin olarak yapan örgüt, sonuçlar tamamen elde edilip soruşturma bu yönüyle tamamlanınca açıklanacaktır (...) Terörist saldırılarla yürüttüğümüz mücadele sekteye uğramayacaktır" diye konuştu.

ERDOĞAN: TERÖR DİZE GETİRİLECEKTİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da saldırıyı şu sözlerle kınadı:

"Vatandaşlarımız endişe etmesin, devletimizin tüm kurumlarının milletimizle işbirliği içinde yürüttüğü terörle mücadele mutlaka başarıyla neticelenecek, terör dize getirilecektir."

"Türkiye, bölgede yaşanan istikrarsızlık neticesinde son yıllarda terör saldırılarının hedefi olmaktadır. Terör örgütleri ve onları maşa olarak kullananlar, güvenlik güçleriyle yaptıkları mücadeleleri kaybettikçe en ahlaksız, en vicdansız yollara başvurarak masum vatandaşlarımızı hedef almaktadırlar."

SİYASİ PARTİLERDEN TEPKİ

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Twitter hesabından saldırıya ilişkin mesaj paylaşıldı.

Açıklamada, "Ankara'da bu akşam meydana gelen bombalı saldırıyı lanetliyoruz. Bütün halkımızla bu büyük acıyı paylaşıyoruz" dendi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli de saldırıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Bahçeli, "Türkiye'nin milli güvenliği kırmızı alarm vermektedir. Çünkü aziz milletimiz açıkça saldırı altında, kesif ve kategorik bir husumet çemnerindedir. Bunu bir defa herkes bilmelidir ki, hiçbir terör saldırısı Türkiye'yi dize getiremeyecek, teslim alamayacaktır" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bombalı saldırı için "'Ama' ve 'fakat' demeden lanetlenmesi gereken bir terör eylemidir" dedi.

Kılıçdaroğlu açıklamasında, "Bu menfur terör eylemini gerçekleştirenler ile saldırının arkasındaki güçler, toplumsal barış ve huzurumuzu bir kez daha hedef almıştır. Ancak köklü dayanışma, birlik ve beraberlik duygularına sahip milletimizin, ulaşılmak istenen hedefin önünde kararlılıkla duracağına inancım tamdır" mesajı verdi.

PUTİN DE SALDIRIYI KINADI

Ria Novosti haber ajansının aktardığına göre Putin'in basın danışmanı Dimitri Peskov, "Vladimir Putin, Ankara'daki terör saldırısını kınıyor. Türk halkıyla birlikte yasta olduğunu belirtiyor" dedi.

SOSYAL MEDYAYA KISITLAMA

Telekomünikasyon İletişim Bakanlığı (TİB), Ankara saldırısının ardından sosyal medyaya kısıtlama getirildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, TİB, patlamada yaralanan veya hayatını kaybedenlere ait görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasına ilişkin erişimi engelledi."

Haberde, söz konusu erişim engeline ilişkin Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi'ne de başvuru da bulunulduğu belirtildi.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu RTÜK, patlayama ilişkin Türkiye'de televizyon kanallarına geçici yayın yasağı getirdi.

Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçisi John Bass, yayımladığı mesajda "Ankara'daki saldırı nedeniyle derin üzüntü duyuyorum ve dehşete kapıldım. Kurbanların ailelerine en derin taziyelerimizi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz" dedi.

ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği internet sitesinde 11 Mart'ta yayınladığı mesajla, ABD vatandaşlarını Ankara'da olası bir 'terör saldırısına' karşı uyarmıştı.

SON 5 AYDA 3 SALDIRI

Ankara'da 10 Ekim'de barış mitinginin hedef alındığı bombalı saldırıda 103 kişi yaşamını yitirmişti.

Başkentte 17 Şubat'ta da TSK personelini taşıyan servis araçlarının hedef alındığı saldırıda 29 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıyı, Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) üstlenmişti.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR