BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
ÖĞRETMEN

Anadolu Üniversitesi'nde formasyon protestosu!

Anadolu Üniversitesi öğrencileri, formasyon kontenjanlarının yetersiz kalmasını öne sürerek protesto eylemi yaptı.

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü Rektörlük Binası'nın önünde toplanan yaklaşık 50 öğrenci, burada Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından açıklanan pedagojik formasyon kontenjan sayısının azlığını protesto etti. Gençler, ellerinde tuttukları "Vurur yüze ifadesi formasyon haktır bitanesi" şeklinde yazıların bulunduğu dövizlerle, "Formasyon hakkımız engellenemez", "Susma haykır formasyon haktır" gibi sloganlar attı.

Daha sonra öğrenciler adına basın açıklaması yapan Elçin Eylem Özçelik, formasyon kontenjanlarının açıklandığını hatırlatarak, "Kontenjanlar 50 binden 15 bine düşürüldü. Anadolu Üniversitesi'nde de toplam verilen kontenjan 350 ve bu sayıya Açıköğretim Fakültesi (AÖF) dahildir. Bu ortalama her bölüme 5 veya 8'e denk gelmektedir. Üniversitelere ve üniversite yönetimlerine danışılmadan, planlanmadan Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından dayatılmıştır. Türkiye'nin pek çok üniversitesinde ve şehrinde bu duruma dair protestolar ve eylem gerçekleşmektedir. Talebimiz çok açık ve nettir. Kontenjanların arttırılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Ardından öğrenci grubu aralarından iki temsilci seçerek rektörlük yetkilileriyle konuşmak üzere binaya gönderildi. Görüşmeden çıkan öğrenciler, yetkililerin formasyon kontenjanlarıyla ilgilendiklerini ve konuyla ilgili gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi.

Yapılan açıklamanın ardından öğrenciler sessiz bir şekilde dağıldı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR