MHRS online hastane randevusu alma işlemi

Vatandaşlar online MHRS hastane randevusu alma işlemi nasıl yapılır sorusunun cevabını merak ediyor. MHRS hastane randevusu hakkında ayrıntılı bilgi memurhaber.com'da.

İnternet üzerinden vatandaşlar hastane randevusu alabiliyor. Peki MHRS hastane randevu işlemi online olarak nasıl yapılır? İşte MHRS hakkında detaylı bilgi...

Teknolojinin oldukça gelimiş olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte hayatımıza birçok alt ve cihaz girmiştir. Otomobiller, bilgisayarlar, cep telefonları, tabletler ve bunlara benzer hayatımızı kolaylaştıran birçok cihaz bulunmaktadır. Bu cihazlara bir de sonradan hayatımıza girmiş olan internet eklenmiştir. 

İnternet üzerinden birçok işlemi de ayrıca yapabilmekteyiz. Alışveriş, eğitim alanında oluşturulmuş olan uygulamalar, sosyal medya, internet bankacılığı ve en önemlisi de devlet dairesi işlemlerini internet üzerinden yapabilmekteyiz. Devlet dairesi işlemlerinden sizler için bu yazımızda hastane randevusunun nasıl alınabileceğinden bahsetmiş bulunmaktayız.

Sağlık sektöründe oldukça büyük bir kolaylık sağlamış olan bu uygulama hastanelerde randevu alınabilmek için beklenen işlem sıralarının sonunu getirmiş durumdadır. Bu uygulama üzerinden randevu almak hem kısa süren hem de oldukça kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Bu uygulamanın ismi MHRS’dir. Yani açılımı ile Merkezi Hekim Randevu Sistemi’dir.

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYIN

MHRS HASTANE RANDEVU SİSTEMİ NASIL KULLANILIR? 

MHRS randevu sistemini kullanabilmek için öncelikle site içerisinde bir üyeliğinizin bulunması gerekmektedir. Ya da sisteme E-Devlet sistemi üzerinden de bu siteye bağlanabilmeniz mümkündür. Site içi üyelik için; MHRS sitesine giderek açılan sayfada bulunan “Üye Olun” seçeneğine tıklayıp, formu doldurarak sisteme üye olabilir ve siteye giriş yapabilirsiniz.

E-Devlet sistemi ile giriş yapabilmek de oldukça kolay bir işlemdir. Giriş yapabilmek için ise bir E-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. Şifreniz yoksa yukarıda belirttiğimiz yöntem yani site içerisinde üye olarak da giriş yapabilirsiniz. Ancak E-Devlet sistemi üzerinden giriş yapmak isterseniz mutlaka bir E-Devlet şifresi edinmeniz gerekmektedir. E-Devlet şifrenizi size yakın bir PTT yani postane şubesine nüfus cüzdanınız ile birlikte giderek başvuruda bulunup, alabilirsiniz. Kimlik bilgileriniz ve 2 TL işlem ücreti karşılığında alacağınız E-Devlet şifresini 22 E-Devlet uygulamasında da kullanabilirsiniz. Şifre size özeldir ve başka biri adına kullanılamamaktadır. Bu nedenle kimseyle paylaşmamanızı öneririz.

Şifrenizi aldıktan sonra MHRS randevu sisteminin sayfasını açınız. Sayfa üzerinde buluna “E-Devlet ile giriş” seçeneğini seçiniz. Daha sonra açılacak sekme üzerinde bulunan alanlara sırası ile T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi yazmanız istenecektir. İlgili alanlara T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi yazdıktan sonra sayfa üzerinde bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayarak MHRS randevu sistemine E-Devlet sistemi ile giriş yapmış olacaksınız.

Her iki yolla da girişinizi yaptıktan sonra açılacak olan MHRS sisteminden randevu alabilmek için ilk olarak bulunduğunuz ili ve buna bağlı olarak bulunduğunuz ilçeyi seçiniz. Daha sonra muayene olmak istediğiniz alanı seçiniz. Muayene olacağınız alanı seçtikten sonra muayene olmak istediğiniz hastaneyi seçiniz. Hastane seçiminden sonra uygun olan doktorlar bölümünde bulunan doktor isimlerinden istediğiniz herhangi birini seçiniz. Seçiminizi yaptıktan sonra son olarak uygun olan tarihler ve uygun tarihlerde bulunan randevuların saatleri kısmından size uygun olanı seçerek randevunuzu alabilirsiniz. Randevu bilgileriniz bir ekranda görünecektir ve onaylayıp, onaylamadığınız sorulacaktır. Onayla dediğiniz takdirde randevunuz sisteme kaydedilmiş olacaktır.

Teknoloji Devlerinin Akıllı Telefon Piyasasındaki Yarışı