TEOG sonuçlarına göre tercihler nasıl yapılacak?

Yerleştirme sonuçları 22 Ağustos 2014 tarihinde açıklanacak ve öğrencinin kaydı otomatik olarak sistem üzerinden yerleştiği okula yapılacaktır.

MEMURLAR- Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl değiştirdiği liselere yerleştirme sistemini ilk kez uyguluyor. Bu nedenden dolayı velilerde eğitim öğretim yılının başında sınav sayısı, yeni sistemin yeni zorluklar getireceği varsayımı ile büyük bir tedirginlik vardı. ‘Zaman her şeyin ilâcıdır’ öngörüsü burada da kendisini bir nebze doğruladı. Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen TEOG (Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş) sınavlarının sonucu hatası ile sevabı ile yayınlandı. MEB YEP (Yerleştirme Puanı) puanlarını ve tümü Anadolu lisesine çevrilen orta öğretim kurumlarının kontenjan sayılarını  adresinde yayınladı.

Veliler yerleştirme sistemi son hâli ile bu yıl ilk kez yapılacağı için birazcık telâşlı ve heyecanlı. Acaba çocuğumuza uygun bir lise bulabilecek miyiz? Acaba çocuğumuz açıkta kalır mı? Ya da çocuğumuz istemediği türde bir liseye yerleşir mi? gibi onlarca soru ile haklı olarak  birazcık tedirginlik içerisinde.

Ekrem Aytar'ın yazısının tamamını okumak için TIKLAYIN

Teknoloji Devlerinin Akıllı Telefon Piyasasındaki Yarışı