12 Temmuz ehliyet sınavı sonuçları açıklandı! TIKLA ÖĞREN

12 Temmuz ehliyet sınavı (motorlu taşıtlar sürücü adayları sınavı) sonuçları açıklandı! 12 Temmuz ehliyet sınavı sonuçlarınız memurhaber.com'da. İşte 12 Temmuz ehliyet sınavı sonuçlarınız...

12 Temmuz 2014 Cumartesi günü yapılan,  sınavı (motorlu taşıtlar sürücü adayları sınavı) sonuçları açıklandı! 12 Temmuz MTSAS sonuçlarınız memurhaber.com'da. 12 Temmuz  sınavı sonuçlarınız TC ile sorgulayabilirsiniz. Motorlu taşıtlar sürücü adaylarının merakla beklediği  sınavı (MTSAS) sonuçları açıklandı. 12 Temmuz ehliyet sınavı sonuçlarınız burada.


2014 EHLİYET SINAV TARİHLERİ

12 Ocak 2014 Pazar
08 Şubat 2014 Cumartesi
08 Mart 2014 Cumartesi
14 Haziran 2014 Cumartesi
12 Temmuz 2014 Cumartesi
09 Ağustos 2014 Cumartesi
06 Eylül 2014 Cumartesi
18 Ekim 2014 Cumartesi
06 Aralık 2014 Cumartesi

1 OCAKTA STAJYER EHLİYET DÖNEMİ BAŞLIYOR

Ağustos, Eylül, Ekim ve Aralık aylarında yapılacak olan ehliyet sınavından sonra stajyer ehliyet yasası 1 Ocak 2015'te yürürlüğe giriyor. Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Yeni Avrupa Sürücü kursu sahibi Beste Doğruöz, 2014 yılında Ağustos, Eylül, Ekim ve Aralık aylarında yapılacak olan ehliyet sınavından sonra Türkiye'de stajyer ehliyet yasasının yürürlüğe gireceğini kaydetti.

İLK DEFA SÜRÜCÜ BELGESİ ALANLAR 2 YIL ADAY SÜRÜCÜ OLACAK

Stajyer ehliyetin sürücü adaylarını zorlayacağını dile getiren Doğruöz, "Edindiğimiz bilgilere göre ilk defa sürücü belgesi alanlar ehliyetlerini aldıkları tarihten itibaren 2 yıl süreyle aday sürücü olacak. 1 Ocak 2015 tarihinde uygulamaya başlanması planlanan aday sürücülük uygulamasında, adayların üç kez kırmızı ışık ihlali yapması, alkollü araç kullanılması, hız limitinin üç kez ihlal etmesi durumunda stajyer ehliyeti iptal edilmiş olacak. Ehliyeti iptal edilenler yeniden sürücü kurslarında eğitim alacak ve yapılan sınavları geçmesi gerekecek. Ayrıca bu kişilerin yeniden kurslara başvurabilmeleri için psiko-teknik ve psikiyatri uzmanı raporu almaları zorunlu olacak" dedi.

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ KURSUNA KAYIT YAPTIRMA ŞARTLARI

Sürücü belgesi almak isteyen ve gerekli belgeleri tamamlayan adaylar, motorlu taşıtlar sürücü kurs müdürlüklerine kayıt yaptıracaktır. Kayıt şartları aşağıda belirtilmiştir.

a. A1, A2, F ve H sınıfı sürücü kursları için 17 (on yedi) yaşını bitirmiş olmak.

b. B ve G sınıfları için 18 (on sekiz) yaşını bitirmiş olmak.
c. C, D ve E sınıfları için 22 (yirmi iki) yaşını bitirmiş olmak. ( Üniversitelerin sürücü eğitimi veren yüksek okul ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin askerî ihtisas görevleri için subay ve astsubay sınıf okullarında ve uzman jandarma okullarında açılan sürücü eğitimi kurslarından mezun olanlarda bu şart aranmaz.)
d. A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H sınıfı için en az ilkokul düzeyinde eğitim almış olmak.
e. Pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından verilen sürücü olur sağlık raporu almış olmak.
f. “Sabıka kaydının olmadığına dair” dilekçeyi kurs müdürlüğüne vermek.
g. Sürücü belgesi süresiz olarak geri alınmamış olmak.
h. Son 6 (altı) ay içinde cepheden çekilmiş 1 (bir) adet vesikalık fotoğrafını MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.
ı. Nüfus cüzdanı fotokopisini MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

Yabancı uyruklu adaylardan;

a. Pasaportun noter tasdikli Türkçe tercümesi,
b. Öğrenim vizesinin bulunması veya Türkiye’de altı aydan fazla kalacağını gösteren ikametgâh izni veya öğrenim vizesi,
c. Öğrenim belgesinin noter tasdikli Türkçe tercümesi,
d. Pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından verilen sürücü olur sağlık raporu’nu kayıt esnasında MTSK Müdürlüğüne teslim etmesi,
e. Son 6 (altı) ay içinde cepheden çekilmiş bir adet vesikalık fotoğrafını MTSK Müdürlüğüne teslim etmesi istenmektedir.

Teknoloji Devlerinin Akıllı Telefon Piyasasındaki Yarışı