KPSS sınav giriş yerleri 2016 nasıl öğrenilir?

2016 KPSS sınav yeri öğrenme ÖSYM ais.oysm.gov.tr üzerinden KPSS giriş belgesi sorgulama sayfasına nasıl girebilirsiniz? KPSS sınav yerleri nasıl öğrenilir ve KPSS giriş belgesi çıkarma işlemi nasıl yapılır? Memurhaber.com'da...

2016 KPSS sınav giriş belgesi çıktısı almak ve KPSS sınav giriş yerleri öğrenme işlemi 22 Mayıs 2016 Pazar günü KPSS sınavına girecek olan herkesin merak konusu.... KPSS sınav giriş belgesi ve sınav yerlerini öğrenmek için haberimizdeki detaylara göz atın...

2016 KPSS sınavına girecek olan adaylar hangi okullarda sınava gireceğini merak ediyor. Sınav girişinde de gerekli olacak giriş belgesini ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinden sisteme girerek belgelerini görüntüleyebilirler.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak olan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) için sınav yerlerini öğrenmek isteyen adaylar ais.oysm.gov.tr adresine giriş yaparak bilgilerini ve belgelerini görebilirler.



KPSS 2016 sınavına artık sayılı günler kaldı. Adayları büyük bir telaş aldı. 2016 KPSS lisans Genel yetenek Genel Kültür, eğitim bilimleri 22 Mayıs Pazar günü yapılacak. Lisans Alan bilgisi 29 Mayıs Pazar ve son olarak KPSS Öğretmenlik alan bilgisi (ÖABT) sınavı ise 24 Temmuz Pazar günü yapılacak. Yaptığınız netler ve testlerin standart sapma değerleri KPSS puanınızı belirlemektedir.


KİLİS'TE KPSS YAPILMAYACAK

ÖSYM, 22 Mayıs Pazar günü düzenlenecek KPSS’nin Kilis’te yapılmayacağını, buradaki adayların başka illerdeki sınav merkezlerine yönlendirileceğini de son dakika olarak açıkladı

KPSS sınav yerleri kısa süre sonra açıklandı. Suriye'nin DAEŞ bölgesinden atılan roket mermilerinin hedefinde olan Kilis'te güvenlik gerekçesiyle Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) yapılmayacak. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından (ÖSYM) 22 Mayıs 2016 Pazar günü, lisans düzeyinde "genel yetenek", "genel kültür" ve "eğitim bilimleri" alanlarında gerçekleştirilecek KPSS oturumları il dışındaki sınav merkezlerine kaydırıldı. Kilis'teki KPSS değişikliği ÖSYM'nin internet sitesinden de duyuruldu. Duyuruda, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün yazısına istinaden, 22 Mayıs 2016 Pazar günü yapılacak 2016-KPSS lisans/genel yetenek-genel kültür, eğitim bilimleri sınavlarının Kilis'teki oturumlarının il dışındaki sınav merkezlerine kaydırılmasının kararlaştırıldığı belirtildi.



2016 KPSS SINAV OTURUMLARI
Sınav, 22 Mayıs 2016 ve 29 Mayıs 2016 tarihlerinde sabah ve öğleden sonra uygulanacaktır. Her oturumda bir soru kitapçığı ve bir cevap kâğıdı kullanılacaktır.

22 Mayıs 2016 Sabah oturumunun süresi 120 dakika, 22 Mayıs 2016 Öğleden Sonra oturumunun süresi 100 dakika, 29 Mayıs 2016 Sabah ve Öğleden Sonra oturumlarının süresi ise 160 dakika olacaktır.
ÖABT, 24 Temmuz 2016 tarihinde tek oturumda yapılacak ve cevaplama süresi 75 dakika olacaktır.

DHBT, 6 Kasım 2016 tarihinde tek oturumda yapılacak ve cevaplama süresi 60 dakika olacaktır.

SINAVIN UYGULANMASI
Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları zorunludur.
Adaylar, sınav salonuna sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgeleri ve nüfus cüzdanları/pasaportları kontrol edilerek alınacaklar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtulacaklardır. Yerine oturan aday ilgili oturuma ait Sınava Giriş Belgesi ile nüfus cüzdanını/pasaportunu sırasının üzerine koyacaktır. Salondaki görevliler ilk iş olarak adayların tek tek kimlik kontrollerini yapacaklardır ve sınava giriş belgelerini toplayacaklardır. Gerekli kimlik kontrolleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara okuyacak, üzerinde adayın fotoğrafı, T.C. Kimlik/Y.U. Numarası, adı ve soyadı bulunan cevap kâğıtları (Her aday, sınavda kendi fotoğrafının ve kendi kimlik bilgilerinin bulunduğu, kendisine ait cevap kâğıdını kullanmak zorundadır. Başka bir adaya ait cevap kâğıdını kullanan adayın sınavı geçersiz sayılır.) ile içinde iki adet kurşun kalem, silgi, kalemtıraş ve peçete bulunan kutuların dağıtılmasını sağlayacaktır.

Cevap kâğıtlarındaki gerekli yerler adaylarca doldurulduktan sonra ilgili oturuma ait soru kitapçıkları dağıtılacaktır. Adaylar, kendilerine verilen soru kitapçıklarında yer alan sayfaların baskısını hızlıca kontrol ettikten sonra kitapçığın kapağı üzerindeki adı, soyadı, T.C. Kimlik Numarası ile salon/sıra no. Bilgilerini dolduracaklar ve soru kitapçık numarasını cevap kâğıdında “Soru Kitapçık Numarası'' alanına yazıp kodlayacaklardır. Bu işlemin doğru ve eksiksiz olarak yapıldığı, hem soru kitapçığında hem de cevap kâğıdının ilgili alanında yine aday tarafından onaylanacaktır. Cevap kâğıdı üzerine soru kitapçığı numarasının doğru ve eksiksiz kodlanmasından sınav görevlileri değil adayın kendisi sorumludur. Daha sonra salon görevlileri, adayın soru kitapçığı üzerinde yer alan soru kitapçığı karekod etiketini, salon aday yoklama listesinde bu kitapçığı kullanan adayın adının yer aldığı bölüme yapıştıracaklardır.

Sınava giren adayların, kendilerine verilen soru kitapçıkları ve cevap kâğıtlarını kontrol edip kendi durumlarına ve Sınava Giriş Belgelerindeki bilgilere uygun sınav evrakı olduğundan emin olmaları aksi takdirde salon başkanını bilgilendirmeleri zorunludur. Gerekli incelemeyi yapmadan sınav evrakını kabul eden ve sınava devam eden adayların, sınav evrakının yanlışlığından oluşacak sorunların tüm sorumluluğu kendilerine aittir.


Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra adayların;

22 Mayıs 2016 Sabah oturumunun (Genel Yetenek ve Genel Kültür) ilk 90 dakikası ve son 15 dakikası içinde,

22 Mayıs 2016 Öğleden Sonra oturumunun (Eğitim Bilimleri) ilk 75 dakikası ve son 15 dakikası içinde

29 Mayıs 2016 Sabah ve Öğleden Sonra oturumlarının (Alan Bilgisi) ilk 120 dakikası ve son 15 dakikası içinde


ÖABT ve DHBT'de sınav süresince sınav salonunu terk etmeleri yasaktır. Sınav sırasında adayların, kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek dâhil) sınav salonundan çıkmaları yasaktır. Bu durumdaki adaylara kesinlikle izin verilmeyecektir. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday bir daha sınav salonuna alınmayacak ve yukarıda belirtilen süreler tamamlanıncaya kadar sınav binasında bekletilecektir.
İlgili oturum için verilen cevaplama süresi sonunda soru kitapçıkları ve cevap kâğıtları toplanacak ve salon görevlileri tarafından koruma altına alınarak hemen paketlenecektir. Paketler hiçbir biçimde açılmayacaktır.

2016 KPSS SONUÇLARININ AÇIKLANMA TARİHİ DEĞİŞTİRİLDİ

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sınavına kısa bir süre kala KPSS sınavı öncesi ÖSYM'den  önemli bir açıklama geldi.  ÖSYM’nin yapmış olduğu açıklamada daha önce sınav takviminde KPSS sonuçlarının açıklanma tarihi olarak belirtilen 9 Haziran 2016 tarihinde değişiklik yapılarak,  2016-KPSS Ön Lisans Sınavı sonuç açıklama tarihini 14 Temmuz 2016 olarak değiştirdi.  Sonuçlar bir sonraki sınavlar açıklanana kadar devam edecek. Yapılan açıklamada KPSS kapsamında yeni bir sınav yapılmaması durumunda sonuçlar, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olacak. Aşağıda yer alan linkten sınav giriş yerlerinizi çok rahat bir şekilde öğrenebilirsiniz.

KPSS SINAV OTURUMLARI ŞU ŞEKİLDE GERÇEKLEŞECEK 

Sınav, 22 Mayıs 2016 ve 29 Mayıs 2016 tarihlerinde sabah ve öğleden sonra uygulanacaktır. Her oturumda bir soru kitapçığı ve bir cevap kâğıdı kullanılacaktır.

22 Mayıs 2016 Sabah oturumunun süresi 120 dakika, 22 Mayıs 2016 Öğleden Sonra oturumunun süresi 100 dakika, 29 Mayıs 2016 Sabah ve Öğleden Sonra oturumlarının süresi ise 160 dakika olacaktır.

ÖABT, 24 Temmuz 2016 tarihinde tek oturumda yapılacak ve cevaplama süresi 75 dakika olacaktır.

DHBT, 6 Kasım 2016 tarihinde tek oturumda yapılacak ve cevaplama süresi 60 dakika olacaktır.

KPSS SINAVINDA ADAYLAR BUNLARI YAPAMAYACAKLAR

Pazar günü yapılacak olan KPSS'de  Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra adayların; 22 Mayıs 2016 Sabah oturumunun (Genel Yetenek ve Genel Kültür) ilk 90 dakikası ve son 15 dakikası içinde, 22 Mayıs 2016 Öğleden Sonra oturumunun (Eğitim Bilimleri) ilk 75 dakikası ve son 15 dakikası içinde 29 Mayıs 2016 Sabah ve Öğleden Sonra oturumlarının (Alan Bilgisi) ilk 120 dakikası ve son 15 dakikası içinde ÖABT ve DHBT'de sınav süresince sınav salonunu terk etmeleri yasaktır. Sınav sırasında adayların, kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek dâhil) sınav salonundan çıkmaları yasaktır. Bu durumdaki adaylara kesinlikle izin verilmeyecektir. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday bir daha sınav salonuna alınmayacak ve yukarıda belirtilen süreler tamamlanıncaya kadar sınav binasında bekletilecektir. İlgili oturum için verilen cevaplama süresi sonunda soru kitapçıkları ve cevap kâğıtları toplanacak ve salon görevlileri tarafından koruma altına alınarak hemen paketlenecektir. Paketler hiçbir biçimde açılmayacaktır.

KPSS SINAVA GİRERKEN ADAYLARIN YANLARINDA BULUNDURMASI GEREKEN BELGELER

a) 2016-KPSS/ÖABT/DHBT SINAVA GİRİŞ BELGESİ: (Haberde bulunan linki tıklayıp giriş yapılarak çıkarılabilir) 

Adaylara katılacakları her oturum için ayrı olmak üzere Sınava Giriş Belgesi düzenlenecektir. Bu belgeyi adaylar, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden, ilgili sınav/test tarihinin 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebileceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır.

Adaylar girdikleri her oturum için o oturuma ait Sınava Giriş Belgesini yanında bulundurmak zorundadırlar. Bu belge olmadan sınavın ilgili oturumuna veya diğer bir oturumun Sınava Giriş Belgesi ile başka bir oturuma girmek mümkün değildir. Adaylara, sınavın hangi oturumlarına gireceklerse, o oturumlar için ayrı birer Sınava Giriş Belgesi düzenlenecek, sınava girilmeyecek oturumlar için belge düzenlenmeyecektir.

Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacıyla sınav gününden önce gidip görmesi sınav günü kendisine kolaylık sağlayacaktır.

Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine ayrıca gönderilmeyecektir. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar tekrar internetten edinebileceklerdir. Adaylar internetten edinecekleri Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

KPSS Lisans (Genel Yetenek – Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) 22 Mayıs Pazar,

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) 24 Temmuz Pazar,  

KPSS Lisans (Alan Bilgisi) 29 Mayıs Pazar tarihinde gerçekleşecek.

Öte yandan ÖSYM Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği yetkilileri, takvim güncellemesinin 2016 yılının ilk merkezi yerleştirmelerinde 2014 yılı KPSS sonuçlarının kullanılmasını ve 2016 yılının haziran ayı sonuna kadar mezun olacak adayların bu yerleştirme için tercih bildiriminde bulunmasını sağlamak amacıyla yönetim kurulu kararı ile alındığını bildirdi.

KPSS SINAVI İLE İLGİLİ SIK SORULAN SORULAR

-Lisans mezunuyum aynı zamanda bir de ön lisans diplomam var. KPSS-Ön lisans sınavına katılabilir miyim?

KPSS için aday en yüksek öğrenim düzeyinden sınava katılabilir. Bu bilgiye, sınava ait kılavuzumuzun başvuru koşulları kısmından da ulaşılabilmektedir.

-ÖSYM’nin yapmış olduğu merkezi atamalarda, KPSS tek yıllarda almış olduğum puanımı kullanabilir miyim?

ÖSYM çift yıllarda almış olduğunuz puanla B grubu kadrolar için yerleştirme yapar. Tek yıllarda almış olduğunuz KPSS A Grubu puanlarla kurumlara uzmanlık kadroları için bizzat başvuru yapmanız gerekir.

-KPSS ön lisans sınavına girdim. Daha sonra lisans mezuniyetimi tamamladım. Ön lisans puanımı kullanarak tercih yapabilir miyim?

Almış olduğunuz ön lisans puanınızın iki yıl geçerlilik süresi bulunmaktadır. Bu süre içerisinde puanınızı kullanarak tercih yapabilirsiniz. 

-Sistemde kayıtlı olan adres bilgilerimi değiştirmek istiyorum. Bunu ne zaman ve nasıl yapmalıyım?

Adres iletişim bilgilerinde değişiklik/düzeltme olan adaylar, bu bilgilerini https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden kendileri değiştirebileceklerdir. Bu bilgiler, sınavın güncelleme sayfasından yapıldığı takdirde bu sınav ile ilgili işlemlere yansıtılır. Profilim sayfasından yapılan değişiklikler ilgili sınava yansıtılmaz. ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden aday tarafından tüm sınav güncelleme sayfasından yapılan değişiklikler, ancak ÖSYM tarafından belirlenecek tarihlere kadar yapılabilecektir.

2016 KPSS SINAV KONULARI 

2016-KPSS Lisans (GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR, EĞİTİM BİLİMLERİ)

KPSS Sınav Tarihi 1. oturum:  22.05.2016

2. oturum                                 29.05.2016                               

Başvuru Tarihleri 17.03.2016 - 31.03.2016

Sonuç Açıklama Tarihi 09.06.2016

2016-KPSS Lisans (ALAN BİLGİSİ)

Sınav Tarihi 29.05.2016

Başvuru Tarihleri 17.03.2016 - 31.03.2016

Sonuç Açıklama Tarihi 09.06.2016

2016-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT)

Sınav Tarihi 24.07.2016

Başvuru Tarihleri 17.03.2016 - 31.03.2016

Sonuç Açıklama Tarihi 11.08.2016

2016-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans (Ön Lisans Düzeyi)

Sınav Tarihi 22.10.2016

Başvuru Tarihleri 09.08.2016 - 24.08.2016

Sonuç Açıklama Tarihi 10.11.2016

2016-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans (Ortaöğretim Düzeyi)

Sınav Tarihi 23.10.2016

Başvuru Tarihleri 09.08.2016 - 24.08.2016

Sonuç Açıklama Tarihi 10.11.2016

2016-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT)

Sınav Tarihi : 06.11.2016

KPSS Lisans Düzeyi Başvuru tarihi: 17.03.2016, 31.03.2016

KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans Düzeyi Başvuru tarihi: 09.08.2016, 24.08.2016

DHBT Başvuru: 21.09.2016, 03.10.2016

Teknoloji Devlerinin Akıllı Telefon Piyasasındaki Yarışı