Üniversitelerde öğretim elemanı atamaları durdu mu?

Üniversitelerde öğretim elemanı atamaları durdu mu? Detayları ÖGESEN Genel Başkanı Vahdet Özkoçak, Memurhaber.com'dan Niyazi Solak'a açıkladı.

Üniversitelerde öğretim elemanı atamaları durdu mu? Detayları ÖGESEN Genel Başkanı Vahdet Özkoçak, Memurhaber.com'dan Niyazi Solak'a açıkladı.

Bugün Resmi Gazetede yayımlandıktan sonra basında çıkan "Bazı kamu kurumu ve kuruluşları istisna tutularak tüm atamalar durduruldu" haberi sonrası bu açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

YÖK ile yapılan görüşmede 2015 yılında istenen ve açıklanması beklenen kadroların önünde engel olmadığı vurgusu yapılmıştır. Ayrıca ihdas ve norm kadro konusunda da sıkıntıların yaşandığı ancak bu durumunda önceden istenen ve yayınlanacağı bilgisi verilen kadroları kapsamadığı bilgisi verilmiştir.

Diğer bir sorun ÖYP kadrolarının 2015 Aralık son gününe kadar yayımlanması durumudur. Bu konu hakkında da YÖK tarafından gerekli işlemlerin başlatılacağı belirtilmiştir. Bu işlemler için olumsuz bir durumun görünmediğini ancak son kararın yine yürütme tarafından verileceği tarafımıza aktarılmıştır. Fakat maliyeden talep edilmemiş Doç. ve Prof. Kadroları dışındaki öğretim elemanı kadrolarına yapılacak atamalarda sıkıntılar yaşanabilir. Bu durumdan YÖK'ün ilke kararı ile 1 Eylül sonrası 33-a kadrosuna geçiş yapacak 50-d'li araştırma görevlileri ve atama bekleyen diğer bazı kadrolar etkilenebilir. Zorunlu hizmet, eş ve mazeret durumu atamaları ise kapsam dışı bırakıldığı için bu maddelere giren kadroların atanmasında problem yaşanmayacaktır.

2016 bütçesi belli olmadığı ve seçim hükümeti sonrasında kesin hükümete bütçe gelir gider dengesi ve kadroların dağılımı bırakılacağı için bu kararın alınmasının normal olduğu bildirilmiştir.

Kısaca Doçent ve Profesör kadrolarına yapılacak atamalar hariç vekaleten dahi olsa bütün atamalar için Başbakanlıktan izin alınması gerekecektir. Genelge ile durdurulan Yurtdışı görevlendirmeler ile ilgili konularında YÖK ve Maliye Bakanlığı nezdinde yapılacak görüşmeler sonrasında kamuoyu ile paylaşılacağını bildiririz.

Teknoloji Devlerinin Akıllı Telefon Piyasasındaki Yarışı