Taşeron işçilerin kadro tarihi ve şartları neler?

Taşeron işçilerin kadro tarihi belli oldu mu, taşeron işçiler ne zaman kadroya geçecek gibi sorular vatandaşların kafalarını karıştırmaya devam ediyor. Taşeron işçilerin kadroya geçme şartları neler? İşte detaylar...

720 bin taşeron işçinin kadroya geçeceği haberi birçok kişiyi sevindirmişti. Şartların belli olmasıyla birlikte hangi taşeronun kadroya geçeceği belli oldu. Belediye işçileri kadroya geçecek mi? Detaylar memurhaber.com'da.

Taşeron işçiler hakkında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Binlerce Taşeron işçii yakından ilkgilendiren kamuya alma çalışmaları ne zaman başlayacak. Kamuya alınan Taşeron işçiler hangi kriterlere göre değerlendirilecek. Taşeron işçiler için Performans kritterleri ne olacak. İkramiye şartlarından yararlanma hakları ne olacak? Taşeron işçiler hakkında merak edilen en yeni gelişmeler haberimizde...

TAŞERON İŞÇİLERİN İSTİHDAMI NASIL OLACAK?

Taşeron işçilerin istihdamında izlenecek metodlar açısından asıl iş ve yardımcı iş ayrımı yapılmaksızın bütün taşeron işçileri halen çalıştıkları kurumlarda 4857 sayılı yasaya göre işçi olarak istihdam edilmesi gerektiği öneriliyor. Bu bağlamda bütün işçilerin kıdemleri ile beraber şu anki çalışma şartları ve ücretleri ile hizmet sözleşmelerinin devri yoluyla kamuda istihdam edilmeleri gerektiği ifade ediliyor.

BELEDİYE ŞİRKETLERİNİN ASLİ ÇALIŞANLARI KADROYA ALINMAYACAK!

Naci Ağbal dün yaptığı açıklamada, belediye şirketlerinin asli çalışanlarının kadroya alınmayacağını söyledi. Belediyelerde taşeron olarak çalışan işçiler ile belediye iştiraklerinde taşeron olarak çalışanlara da kadro var.

"BELEDİYE ŞİRKETLERİNİ KAPSAMA ALMIYORUZ"

Şu anda yapmakta olduğumuz düzenleme de belediyeye veya belediyenin bağlı kuruluşuna karşı bir asıl işveren yanında çalışan kişileri biz kapsama alıyoruz. Belediye şirketlerini kapsama almıyoruz. Onlar zaten bir belediye şirketinde çalışan kişiler. Onlar taşeron firma yanında çalışan kişiler değil. Halbuki belediyeye veya bağlı kuruluşuna karşı bir taşeron firma yanında çalışanlar böyle değil. Biz bu kişileri diğer belediye şirketlerinde çalışanlarla aynı noktaya getiriyoruz. Dolayısıyla halihazırda bir belediye şirketinin bünyesinde çalışıyorsa kişi bugün varılmak istenen nokta o kişi için geçerli şu anda.

Teknoloji Devlerinin Akıllı Telefon Piyasasındaki Yarışı