Serbest bırakılan Türk işçilerden haber var!

Irak'ta serbest bırakılan Türk işçileri taşıyan özel uçak "ANA" Ankara'ya hareket etti.

Irak'ta serbest bırakılan Türk işçileri taşıyan özel uçak "ANA" Ankara'ya hareket etti.

Esenboğan Havalimanı'ndan kalkan, içinde Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'nın bulunduğu uçak yaklaşık iki saatlik yolculuğun ardından Bağdat Uluslararası Havalimanı'na indi.

Irak Ulaştırma Bakanı Bakır Cebir Zubeydi tarafından karşılanan Türk yetkililer, daha sonra terminal binasına geçti. Burada yapılan görüşmenin ardından serbest bırakılan işçiler de görüşmenin yapıldığı salona geldi.

Türkeş ve beraberindekiler, işçilerle tek tek ilgilenerek geçmiş olsun dileklerini iletti. İşçilerin özel uçak "ANA"ya geçmesinin ardından, uçak yurda doğru hareket etti.

Uçağın hareketi öncesinde işçilerin yanına gelen Başbakan Yardımcısı Türkeş, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştüğünü, ABD'de temaslarda bulunan Davutoğlu'nun geçmiş olsun dileklerini işçilere ilettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan işçileri kabul edecek

Irak'ta serbest bırakıldıktan sonra özel uçak "ANA" ile Ankara'ya gelecek Türk işçileri Başbakan Vekili Yalçın Akdoğan karşılayacak. İşçiler, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ile serbest bırakılan 16 işçiyi taşıyan uçağın Esenboğa Havalimanı'na inmesi bekleniyor.

Başbakan Vekili Akdoğan tarafından karşılanacak işçiler, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek.