Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin bazı kesimleri kuvvetli yağış etkisi altına girecek.
HAVA SICAKLIĞI: Yurdun kuzeybatı kesimlerinde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.
RÜZGAR: Genellikle güneyli, Marmara'da kuzey ve doğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.
UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinde Batı Karadeniz kıyı kesimi, Edirne'nin güneyi, Çanakkale'nin kuzeyi, Kocaeli ve Sakarya kıyıları, öğle saatlerinde Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Çanakkale ve Balıkesir'in kuzeyi, gece saatlerinde Rize ve Artvin kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, su baskını vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olamaları gerekmektedir.
SİS, BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.