Meteoroloji uyardı sağanak yağış geliyor
TÜRKİYE'de yağmur yeniden yüzünü göstermeye hazırlanıyor. Hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 5 derece azalırken, batı bölgelerde 2 ila 4 derece artış gösterecek.
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; Bolu, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Ankara, Kırıkkale, Çorum, Amasya’nın batısı ile Samsun ve Sinop’un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
Kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI YAPILDI
Ülkemiz genelinde görülecek yağışların; Bolu, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Ankara,Kırıkkale, Çorum, Amasya'nın batısı ile Samsun ve Sinop'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, heyelan, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN RAPORU