Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 1 Mayıs açıklaması

1 Mayıs'a sayılı günler kala Taksim'de kutlamalara izin çıkmazken Kemal Kılıçdaroğlu bugünkü grup konuşmasında konuyla ilgili açıklama yaptı.

1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasının yasaklanmasının ardından bazı sendikalar karara uymadı. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "1 Mayıs'ı yasaklayamazsınız! Tüm dünyada olduğu gibi işçilerimiz 1 Mayıs'ı meydanlarda kutlayacaktır" dedi.

CHP grup toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşçilerle birlikte meydana ineceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bütün işçilerin haklarını savunmak benim namus borcumdur. Kıdem tazminatlarınızı ellerinizden alırlarsa sizlerle beraber meydanlara ineceğim" ifadelerini kullandı.

1 MAYIS'TA TAKSİM'İN YASAKLANMASI

Bütün dünyada 1 Mayıs kutlanıyor. Doğal olarak eğer bir kasım emek harcıyorsa o günleri bir bayram olarak kutlamak istiyorsa engel çıkartmamak gerekir. Taksim'in işçiler için ayrı bir önemi var. 1 Mayıs 1977'de 34 yurttaşımız hayatını kaybetti. Diyorlarki hem 1 Mayıs'ı kutlamak istiyoruz hem de o arkadaşlarımızı anmak istiyoruz. Diyorlar ki yasak. Mahkeme kararı olmasına rağmen yasaklıyorlar.Siz güvenliği alın, varsa birisi sorgulayaın yakalayın sorgulayın, yargının önüne çkıkarın. Bir itirazımız var mı?

SÖZ VERİYORUM, MEYDANLARA İNECEĞİM

Gelelim bir başka konuya 2016'da işçilerin geldiği duruma bir bakalım. 1 milyonu aşkın taşeron işçisi kamuda çalışıyor. AK Parti emeğin alınterinin önemini bilmez. Bunların bir eli bağda. Kıdem tazminatına da el atmak istiyorlar. Eğer bu hakkını ellerinden alırlarsa işçi kardeşlerime sözüm var. Sizlerle birlikte meydana ineceğim.

MÜCADELEYSE MÜCADELE

Bütün dertleri 1 mayısı nasıl yasaklarım. Sen 1 mayısı yasaklayamazsın. Dünyada işçler nasıl kutluyorsa ülkemizdeki işçilerde öyle kutlayacak.

Mücadeleyse mücadele, bedel ödemek varsa bedel ödemek, geri adım atmayacağım. İşçinin bedel ödediği yerde milletvekili neden bedel ödemekten çekinsin. 

Teknoloji Devlerinin Akıllı Telefon Piyasasındaki Yarışı