Diyarbakır’dan son şehit haberi! Bina çöktü 

Diyarbakır Sur’da sabah saatlerinde Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı bina çöktü. Gelen son bilgilere göre enkaz altında kalan askerlerden üçü şehit oldu! 

TSK’dan gelen son haberlere göre sabah saatlerinde çöken binada enkaz altında kalan 7 askerden 3'ü şehit oldu, 4 asker yaralı. 

Sabah saatlerinde meydana gelen olayda Sur İlçesi Hasırlı Mahallesi'nde Özel Kuvvetler Komutanlığı timinin içinde bulunduğu eski bir binada henüz tespit edilemeyen bir nedenden dolayı göçük meydana geldi.  

Çökmenin meydana geldiği evde başlatılan kurtarma çalışmalarında göçüğün altında kalan askerlerin vardı. AFAD ekiplerinin de katıldığı kurtarma operasyonunda enkaz altında kalan ve kurtarılan askerlerin olduğu belirtildi. Olayın ardından bölgede terör saldırılarına karşılık geniş güvenlik önlemleri alındı. 
 


 
GENELKURMAY’IN OLAYLA İLGİLİ AÇIKLAMASI 
 
Genelkurmay’ın olayla ilgili resmi internet sitesinden yapılan açıklamada;
 
"Çöken binadan 4 kahraman silah arkadaşımız hafif yaralı olarak kurtarılmış, 3 kahraman silah arkadaşımız ise tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur"  
 
Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz." denildi. 
 
DİYARBAKIR’DA SON DURUM NE ? 

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yapılan diğer açıklamalarda, Sur'da devam eden operasyonunda 3 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildiği belirtildi. Aramada, 6 el yapımı patlayıcı imha edildi. Sur'daki operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 209 oldu.