Buz pisti yardımlarla doldu, taştı! 5 yaşındaki çocuk oyuncaklarını bağışladı
İZMİR’de depremin ardından toplama merkezine dönüştürülen Bornova’daki buz pisti, Türkiye'nin dört bir yanından gelen yardımlarla doldu, taştı.
İzmir'de 30 Ekim'de meydana gelen ve merkez üssü Seferihisar ilçesi açıkları olan, Bayraklı ve Bornova ilçesinde yıkımlara yol açan 6.6. büyüklüğünde depremde arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Onlarca kişinin yaşamını yitirdiği, yüzlerce kişinin ise yaralandığı depremin ardından Türk halkı bölgeye yardım göndermek için seferber oldu.
Türkiye'nin dört bir yanından Bornova ilçesinde toplama merkezine dönüştürülen buz pisti, yardımseverlerin depremzedeler için gönderdiği gıda ve temizlik malzemesi, kıyafet, ısıtıcı, bebek maması ve bezleriyle doldu. Toplama merkezinde görev yapan 250 gönüllü personel depremzedelere gelen yardımların yerine ulaşması için hummalı bir çalışma başlattı.
BEBEĞİYLE YARDIMA KOŞTU
1 yaşındaki bebeğiyle toplama merkezine gelen yardımseverlerden
Gülçin Başaran, "Bebek bezi ve maması ile battaniye yardımında
bulunduk. Bunlara ihtiyaç olduğunu düşündük. İhtiyaç varsa beşik
getirmeyi de düşünüyoruz" dedi.
5 YAŞINDAKİ ÇOCUK OYUNCAKLARINI BAĞIŞLADI
Buz pistinde görev yapan gönüllülerden Ezgi Aktaş, "Buraya çok
yoğun bir destek var. Deprem nedeniyle insanlar çok sıkıntı yaşadı.
Ben buna kayıtsız kalamazdım. Dün sabah buradaydım. Gece hiç
uyumadım. Yardımların yerine ulaşması için şevkle çalışıyorum.
Burada duygusal anlar da yaşıyoruz. Dün 5 yaşında bir çocuk annesiyle gelip, oyuncaklarını bağışladı. Her oyuncağın üzerinde not yazılmıştı. Üzerlerinde 'İnşallah bir an önce evlerinize kavuşup mutlu olursunuz' notu vardı. Hepimiz bu manzara karşısında çok duygulandık" diye konuştu.
'TÜRK MİLLETİ BİRLİK VE BERABERLİKTE
KİLİTLENDİ'
Toplama merkezi sorumlusu Zeki Kapı, ülkenin her yerinden yardım
kolilerinin kendilerine ulaştırıldığını belirtip, "Yaşadığımız
depremden sonra İzmir halkı ve Türk milleti birlik ve beraberlikte
kilitlendi. Depremzedeleri yalnız bırakmadık. Depremden bu yana
burada yoğun bir çalışma içindeyiz.
Herkes gönüllü olarak görev yapıyor. Yaşlısı genci İzmir dayanışmasına ortak oldular. Yaraları birlikte sarmaya çalışıyoruz. Yoğun bir şekilde gıda ve hijyen malzemeleri geliyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında yardım kolilerini hazırlıyoruz. Depremzedelerin ihtiyaçlarını her anlamda karşılamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.