Başbakan Davutoğlu'ndan sürpriz Dİyarbakır ziyareti!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır'a geldi. Kentte çeşitli temaslarda bulunacak olan Davutoğlu, bayram namazını da burada kılacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır'a geldi. Kentte çeşitli temaslarda bulunacak olan Davutoğlu, bayram namazını da burada kılacak.

Başbakan Davutoğlu ve beraberindekileri taşıyan özel uçak "DAP" saat 00.30'da Diyarbakır Havaalanı'na indi. Davutoğlu, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ve öteki ilgililer tarafından karşılandı.

Başbakan Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu da Diyarbakır'a geldi.

Kentte çeşitli temaslarda bulunacak olan Başbakan Davutoğlu, bayram namazını da burada kılacak.

BAYRAM NAMAZINI ULU CAMİİ'DE KILDI 

Diyarbakır'daki Ulu Camii'de bayram namazını kılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, namaz çıkışı basın mensuplarının soruları yanıtladı.

Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya'daki temaslarının ardından sürpriz bir şekilde gün gece Diyarbakır'a gitti. Kentte çeşitli temaslarda bulunacak olan Davutoğlu, bayram namazını da Ulu Camii'de kıldı.

Başbakan Davutoğlu ve beraberindekileri taşıyan özel uçak "DAP" saat 00.30'da Diyarbakır Havaalanı'na indi. Davutoğlu, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ve öteki ilgililer tarafından karşılandı. Kentte çeşitli temaslarda bulunacak olan Başbakan Davutoğlu, bayram namazını da burada kıldı.

Davutoğlu'na, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kudbettin Arzu eşlik etti.

DAVUTOĞLU ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİ

Davutoğlu, 'Aynı havanın aynı atmosferin çocuklarıyız. Asırlarca bir arada, beraber olmuş, asırlarca aynı tekbirlerle bayramı kutlamış bu milletin fertleri, kıyamete kadar da hep birlikte bayram kutlayacak, kardeşlik türküleri söyleyecek.' dedi.

İnşallah ülkemizin etrafındaki ateş çemberinin getirdiği bu zor günler geçecek. Bu zor günlerde, en büyük gücümüz bayram günlerinde olduğu gibi omuz omuza durmamızdır, kardeşliğimizi baki kılmamızdır, bizi ayırmak, bölmek isteyenlere karşı kelime-i tevhid etrafında ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin eşit vatandaşları olma bilinciyle ayakta dimdik durmamızdır."