Ayakkabıdan sonra zehirli tişört alarmı verildi!
Antalya'da tişört ithalatı yapan bir firmanın ürünlerinde, kansere neden olduğu belirtilen 'aromatik amin' maddesi bulundu.
'SADECE 10 ÜRÜNDE ORTAYA ÇIKTI' SAVUNMASI
Habertürk'ün ulaştığı ithalatçı firma Ant Motor'un yetkilileri ise, olayı doğruladı, ancak 'aromatik amin' maddesi tespit edilen ürünlerin piyasaya sürülmediğini savundu. Kanserojen maddenin sadece 10 adet üründe ortaya çıktığını belirten firma yetkilileri, "Tişört, ceket, gömlek gibi 218 parça ürün ithal edildi. Testlerde sadece 10 adet tişörtte bu madde bulundu. Tişörtlerin 2'si gümrükte imha edildi, 8 parça da gümrük gözetiminde tutuluyor. Kanserojen maddeli ürünlerin satılması veya geriye toplatılması gibi bir durum söz konusu değil. Firmamızı zor durumda bırakmak için sanki tüm ürünler böyleymiş gibi gösterilmeye çalışılıyor" dedi.
'KANSEROJEN MADDE İÇEREN ÜRÜNLERE UZUN SÜRE MARUZ KALINMAMALI'
Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Başkanı Prof. Dr. Şuayib Yalçın: "Bu tür kanserojen maddelere uzun dönem maruz kalmak riskli. Ancak ardı ardına yasaklı madde içeren ürünlerin ortaya çıkması, bunların yaygın kullanıldığını gösteriyor. Devlet denetimleri çok sıkı tutmalı."