Emekliye erken maaş tarihler belli oldu

Yaklaşık 11 milyon emekli Kurban Bayramı’na maaşı cebinde girecek. Memur emeklileri maaşlarını almaya başladı, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ödeme 8 ve 9 Eylül’de yapılacak.

Emekliler, 12 Eylül'de başlayacak Kurban Bayramı'na maaşlarını almış olarak girecek. Memur emeklileri maaşlarını almaya başladı, SSK ve Bağ-Kur emeklileri de 8 ve 9 Eylül'de aylıklarını cebine koyacak.

Memur emeklileri, her ayın 1'i ile 5'i arasında maaşlarını alıyor. Sayıları yaklaşık 2 milyon olan memur emeklilerine maaş ödemeleri başladı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri de 'erken maaş' müjdesi sayesinde paralarını bayram öncesinde alabilecek.

9 milyona yakın SSK ve Bağ-Kur emeklisi, normalde maaşlarını her ayın 16'sı ile 28'i arasında alıyor. Kurban Bayramı nedeniyle maaş ödemelerinin erkene çekilmesiyle, SSK ve Bağ-Kur emeklileri maaşlarını 8 ve 9 Eylül'de alabilecek. Sosyal Güvenlik Kurumu, bu konudaki çalışmalarını tamamladı.

RAKAMA GÖRE TARİH BELİRLENDİ

SSK ve Bağ-Kur kapsamında emekli, dul ve yetim gelir/aylığı alanların Eylül dönemi gelir/aylık ödemeleri, tahsis numarasının son rakamı 9, 7, 5, 3 ve 1 olanlarda 8 Eylül'de; 8, 6, 4, 2 ve 0 olanlarda 9 Eylül'de yapılacak. Memurların maaş ödeme tarihleri de bayram öncesine çekildi. Maaş ödeme günü olan 15 Eylül'ün Kurban Bayramı'nın son gününe denk gelmesi nedeniyle, memurlar maaşlarını bayramdan önce alabilecek. Her ayın 8-14'ü arasında ödenen geçici iş göremezlik ödenekleri de bayram nedeniyle 5-9 Eylül tarihleri arasında ödenecek.