Emekli maaşınızı geç almayın dikkat!

Emekli maaşları bayramdan önce yatacak mı sorusu vatandaşlar tarafından merak edilirken emekli olmak isteyenlerin bazı konulara dikkat etmesi gerekiyor. Bunlardan biri de emeklilik tarihini bildirmek.

Emekli olmayı hak etmiş, prim gününü doldurmuş çalışanlar için emeklilik süreci nasıl işliyor merak ediliyor. Emekli olmak isteyen vatandaşların prim ve yaş şartlarını aştıktan sonra bazı belgeleri teslim etmeleri gerekiyor.

Takvim gazetesinden Ali Şerbetçi bugünkü yazısında emeklilik sürecini ele aldı. Şerbetçi bir vatandaşın, 'Ağustos ayının 21'inde emekliliğim doluyor. Emeklilik dilekçemi ne zaman vermeliyim?' sorusunu yanıtladı.

 

Emeklilik aylığı, emekliliği hak ediş tarihini takip eden aybaşından başlamaktadır. Sizin emeklilik aylığını hak ediş tarihiniz 21 Ağustos ise emeklilik talep dilekçenizi 21 Ağustos'tan sonra verebilirsiniz. Ancak burada özellikle belirtmem gerekir ki; Ağustos ayı çıkmadan talebi vermeniz gerekiyor. Çünkü eğer Eylül ayına sarkarsa Eylül ayının biri dahi olsa emekli aylığınız Ekim ayından itibaren başlayacaktır. Bu durumda tam bir aylık emekli maaşı kaybınız olmuş olur. Hak kaybına uğramamak için emeklilik talebinizi 21 Ağustos'tan itibaren 30 Ağustos'a kadar mutlaka verin.

Teknoloji Devlerinin Akıllı Telefon Piyasasındaki Yarışı