BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.326,06
GÜNCEL

Altın ve dolar çıldırdı o isimlerden yorumlar geldi! Alınır mı satılır mı?

Dolar 12.40 lirayı gram altın ise 714 lirayı gördü. Vatandaş ve yatırımcı bu fiyatlardan altın ve dolar alınıp alınmayacağı ya da bu fiyatlardan elindeki dolar ve altını satmasının akıllıca olup olmadığını araştırıyor. Teknik analist Tunç Şatıroğlu ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten flaş tavsiyeler geldi...

Dolar yükselirken uzmanlardan da üst üste uyarılar ve tahminler gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü açıklamasını "Yangının üzerine benzin dökme" olarak yorumlayan teknik analist Tunç Şatıroğlu, "Dünkü açılamalarla yangına benzin döküldü, Lütfi Elvan belirsizliği sürüyor. İllaki bir düzeltme gelecek ancak çok çok yukarılardan şu an veremeyeceğim bir seviyeden gelecek. Elinde dolar olan varsa tutsun" uyarısı yaptı. 

Tunç Şatıroğlu: Dolar mı alayım, gram altın mı?

Tunç Şatıroğlu, Twitter hesabından " 'TL'de kaldım dolar alayım mı, gram altın alayım mı' diye soranlara içinde bulunduğumuz ekonomik ve siyasi ortam nedeniyle 'alın, şu kadar olur' diyemiyorum. Elinizde varsa satmayın bekleyin diyebiliyorum. Perşembe günü vermiş olduğum 12,90 hedefine yüzde 6'dan daha az kaldığını biliyorum ama yeni hedef veremiyorum.

'Yazık oldu' diyen İslam Memiş geri çekilme bekliyor...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş ise "TL’nin değer kaybı yüzde 59 çok yazık oldu" dedi. Memiş, "Bu hafta veya önümüzdeki hafta başından itibaren hızlı bir geri çekilme süreci bekliyorum. Bunu bugüne kadar “Satmayı Sevmem” diye düşünen biri olarak söylüyorum" tahmininde bulundu. 

Gümüşün gram fiyatının 9,64 liraya yükseldiğini hatırlatan İslam Memiş, "10-11 lira için bu yıl bir öngörüm vardı. İnananlara ve sabredenlere selam olsun. Az kaldı" dedi.

Ali Babacan: Sayın Erdoğan durun artık! Dibe vuruyoruz
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise sosyal medya hesabı üzerinden "Sayın Erdoğan durun yeter artık. Dolar 12'yi geçti. Ekmek 4 lira olmak üzere. Kuru ekmeğe bile muhtaç hale geldi insanlar. Dibe batıyoruz. Durun artık." paylaşımı yaptı.

Görevden alınan merkez Bankası yöneticisi ne dedi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'faiz indirin' çağrısına karşı çıktığı için geçen ay görevden alınan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu üyesi Prof. Dr. Semih Tümen'den de çarpıcı bir paylaşım geldi. Tümen, “Başarı şansı olmayan bu irrasyonel deneyi bir an önce terkedip Türk lirasının değerini koruyacak, Türk halkının refahını gözetecek kaliteli politikalara bir an önce dönmemiz gerekiyor diyerek eski başkan Naci Ağbal'ın yazısını paylaştı.

Uğur Gürses: Çok yazık oldu

Ekonomist Uğur Gürses ise, dolardaki yükselişin ardından sosyal medya hesabından "Vatandaş çok ağır bir bedelle, 'faiz kamburundan' kurtulduğunu sanırken 'yoksulluk kamburunun' sırtına yüklendiğini görecek... Çok yazık" paylaşımı yaptı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR