BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
GÜNCEL

Altın fiyatları yükselince üçte biri fiyatına o altın takılara talep arttı

Altın fiyatlarındaki artış düğün hazırlığı yapanları ve takıseverleri yeni arayışlara itti. Kolyeden bilekliğe, yüzükten küpeye, altın setlerden çocuk koleksiyonlarına kadar aynı fiyata daha fazla takı isteyenler 22, 18 ve 14 ayar yerine üçte biri fiyatına 8 ayar altın takılara yöneldi

Döviz ve altın fiyatlarındaki düşüş, düğün hazırlığı yapanları ve takı severleri görünümü aynı ama değeri düşük altına yönlendirdi. Birçok kişinin kara gün dostu altın, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yaşanan hareketlilikten etkilenen emtialar arasında yer aldı. Kolyeden bilekliğe, yüzükten küpeye, altın setlerden çocuk koleksiyonlara kadar aynı fiyata daha fazla takı isteyenler, 22, 18 veya 14 ayar yerine tercihe göre tasarlanan 8 ayar takılara yöneldi.

Kapalıçarşı bölgesinde iş yeri bulunan kuyumcu Kadir Kantarcı, Türkiye'de bir dönem "yokluk" göstergesi olarak gösterilmeye çalışılan 8 ayar altının Avrupa'da yıllardır kabul gördüğünü ve kendilerinin de uzun zamandan beri Avrupa ülkelerine toptan 8 ayar altın ihracatı yaptıklarını söyledi.

Altın piyasasındaki hareketlilik ve alım gücünün azalması dolayısıyla ülkede bu alanda oluşan boşluğu doldurmak için Ar-Ge çalışması başlattıklarını, ardından da iki yıl önce tamamı 8 ayar altın takılardan oluşan iş yerini açtıklarını anlatan Kantarcı şöyle konuştu: