BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.521,79
SAĞLIK

Alternatif ve geleneksel tıp yönetmeliği değişiyor

Akupunktur gibi alternatif yöntemleri ve geleneksel, tamamlayıcı tıp uygulamaları için çalışma yapan Sağlık Bakanlığı yönetmelik revizyonuna gidiyor.

Geleneksel, Tamamlayıcı ve Alternatif TıpUygulamaları Komisyonu Akupunktur Grubu üyesive Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) TıpFakültesi Temel Tıp Bölümü Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kalaycıoğlu, eneski tıp uygulamaları arasında yer alan akupunkturu, Sağlık Bakanlığı'nın 1991 yılındatamamlayıcı tedavi yöntemi olarak kabul ettiğini anımsattı.

Sağlık Bakanlığı'nın uzun zamandır akupunkturun da dahil olduğu tamamlayıcı, geleneksel ve alternatif tıp yöntemleriyle ilgili çeşitli çalışmalar yürüttüğünübelirten Kalaycıoğlu, ''Çalışmalar kapsamında Geleneksel, Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Uygulamaları Daire Başkanlığı bünyesinde Geleneksel, Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Uygulamaları Komisyonu kurulduve bu alan incelemeye alındı'' dedi.

Komisyonun altı başlık üzerinde yoğun şekilde çalışma yürüttüğünü bildiren Kalaycıoğlu, ''Komisyondadünyadaki uygulamalardan örnekler ve bilimsel çalışmalar inceleniyor. İncelemelerin sonucunda mevcutyönetmelik revize edilecek. Yeni hazırlanacak yönetmelik, vatandaşımıza çok daha faydalı olacak'' diyekonuştu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR