BIST 10.269
DOLAR 32,28
EURO 34,84
ALTIN 2.432,50
İŞÇİ

Aktif-Sen, hangi sendikayla birleşecek?

Aktif-Sen'in akıbeti konusunda çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. İddialara göre sendika, Eğitim-Bir-Sen ile birleşme kararı alacak.

Eğitim camiasının sendikal hayatı açısından önem arzeden Aktif-Sen'in akıbeti konusunda çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Kamuajans.com'un iddiasına göre, Gülen Cemaati'ne yakın olduğu iddia edilen ve fesih kararı alan Aktif-Sen önümüzdeki süreçte Eğitim-Bir-Sen ile birleşme kararı alacak. Aktif-Sen'in Eğitim-Bir-Sen'le birleşmesi, sendikalar arası dengeleri alt üst edeceği gibi Eğitim-Bir-Sen'in üye sayısı da 280 bini fazlasıyla aşacak...

İşte kamuajans'ın ilgili haberi:

Aktif-Sen fesih kararını almalarına rağmen sendikanın yetki süreci öncesinde sesiz kalması ve hareket yapmaması gözleri 15 Nisan'a çevirdi.

Sendika fesih kararı için 15 Nisan öncesinde genel kurulu yapmazsa üye sayısı net olarak ortaya çıkacak ve Resmi Gazete'de üye sayıları yayınlanan sendikalar arasına girecektir.

Burada Aktifsen'in yapacağı genel kurulda fesih, katılma , birleşme gibi kararlardan hangisini alacağı çok önemlidir.

Aktifsen her ne kadar fesih kararını görüşeceğiz dese de , kulislere yansıyan bilgiler Aktifsen'in genel kurulda bir karar alarak Eğitimbirsen'e katılması üzerine karar çıkacağı yönündedir.

Aktifsen'in illerde ki temsilcilerin büyük çoğunluğunun genel kurulda Eğitimbirsen'e katılma konusunda bir karar çıkarılması üzerinde çalışılacağı gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Aktifsen'in bu şekilde karar alması durumunda aynı gün Eğitimbirsen'de genel kurul yapmak zorundadır. Aktifsen'in Eğitimbirsen'e katılımı kararını kendi genel kurulunda onaması ve üyeleri kabul etmesi için...

Aktifsen'in fesih kararı almasının ardından hatırlanacağı üzere Eğitimbirsen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet ÖZER Twiter üzerinden Aktifsen üyelerine bir çağrıda bulunmuş ve takrar sendikaya davet etmişti.

Aktifsen'in Eğitimbirsen'e katılma kararı alması durumunda yaklaşık 36 bin üye yetki süreci öncesinde kağıt üzerinde hiç bir işleme gerek kalmaksınızın Eğitimbirsen'e geçecektir.

Eğitimbirsen bu durumda yetkiyi açık ara alacaktır...

15 Nisan yaklaştığı şu günlerde Eğitimbirsen ile Türkeğitimsen'in yapmış olduğu üye sayısı hemen hemen aynıdır. Burada istifalar net olarak bilinemediği için net rakamlar ortaya konulamamaktadır. Ancak Aktifsen'in yetki süreci öncesinde böyle bir karar alması ve Eğitimbirsen'e katılması durumunda Eğitimbirsen 280 bin üye hedefini çok çok aşacaktır...

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR