BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,76
ALTIN 2.438,81
İŞÇİ

Aktif Sağlık-Sen'den zam açıklaması!

Aktif Sağlık-Sen Şube Başkanı Ümit Karataş akademik ve yargı mensuplarına yapılacak zam hakkında açıklamalarda bulundu.

- Yargı mensuplerı ve akamdemik personele yapılan zamlarla ilgili açıklamada bulunan Aktif Sağlık-Sen Şube Başkanı Ümit Karataş, ''Sağlık Çalışanları çok cüz'i miktarda olan döner sermayeleri emekliliğe ve taban aylığına yansımadığı için emekli olamazken, ek gösterge oranları değiştirilmesi talep edildiğinde, ülke kaynaklarının kısıtlılığından bahsedenler maalesef Akademik ve Yargı mensuplarına vermek istediği zammı diğer tüm Memurlara çok görmüşlerdir. Vahim bir ayrımcılıkla karşı karşıyayız '' dedi.
Sağlıkta dönüşümün mimarları olan sağlık çalışanları çocuklarını okutabilmek için ek işler yapmak zorunda kalırken ve insan kaynakları iyi düzenlenmediği için Avrupa da’ki meslektaşlarına göre altı(6) kat daha fazla çalışırken diğer memurlarla aynı ücreti almak zorunda bırakıldığı bir ortamda sağlık çalışanlarının mali haklarının iyileştirilmediğini belirten Karataş, '' Dünyadaki meslektaşlarının yarısı kadar bile maaş alamayan Akademik ve Yargı mensuplarına yapılması planlanan bu artışlar sevindiricidir. Ancak yapılan bir düzenlemenin yeni mağduriyetlere sebep olmaması gerekirken, Sağlık Çalışanları ve tüm Memurların yapılan düzenlemeye dâhil edilmemiş olması büyük bir eksikliktir.

Birilerinin mutluluğu, aynı yerde görev yapan diğer çalışanları mutsuz etmemelidir.Bu bakımdan hezimete uğrayan memurların tamamının da benzer bir ek zam ile ekonomik olarak rahatlatılması gerekmektedir.

2014 yılı başında %5,3 olarak planlanan enflasyon hedefine paralel olarak yapılan 123 TL’lik artış, enflasyon hedefinin %9,4 olarak revize edilmesiyle hükümsüz kalmıştır.

Enflasyondaki büyük sapmaya karşın memura bu yıl fark verilmediği için memur maaşları enflasyon karşısında eridi.

Tüm memurlar ve memur emeklileri enflasyon karşısında zarara uğradı. Doğalgaz, elektrik, gıda gibi zorunlu harcamalara yapılan zamlarla birlikte memurlarımız daha da yoksullaşmıştır.

2014 yılı Toplu sözleşmesi akademisyen ve yargı mensuplarını da kapsamaktayken neden memurlar haricinde diğer kamu çalışanlarına ek zamlar yapılıyor. Yapılan ayrımcılık Anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır.

Meclise sevk edilen Kanun Tasarısı Kamu Görevlilerinin sorununa toplu bir çözüm getirmeli, Akademik ve Yargı mensuplarıyla birlikte başta Sağlık Çalışanları ve tüm Memurların yüzünü güldürmelidir. Bunun dışında yapılacak her düzenleme eksik kalacaktır '' dedi.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR