BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,94
ALTIN 2.446,79
İŞÇİ

Aktif Eğitim-Sen'den operasyon uyarısı!

Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, son dönemde polislere yapılan operasyonlarla ilgili özellikle gençleri tehdit eden uyuşturucu ve diğer suçlarla mücadelede yaşanabilecek zafiyetlere karşı uyardı.

-Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, özellikle gençleri tehdit eden uyuşturucu ve diğer suçlarla mücadelede yaşanabilecek zafiyetlere karşı uyardı.

Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, son günlerde oluşan tablonun ülke ve toplum geleceğine oluşturduğu tehdide dikkat çekti. “Uyuşturucu artık maalesef sokak ortasında ve okul önlerinde aleni ve pervasızca alınıp satılıyor. Bunun sonucu olarak nerdeyse her gün bir gencimiz ömrünün baharında uyuşturucunun pençesinde can veriyor.” diyen Osman Bahçe, böyle bir dönemde emniyete yönelik hukuki dayanaktan yoksun operasyonların da toplumun önündeki korkunç tabloyu daha fazla derinleştireceği uyarasında bulundu.

UZMAN GÜVENLİK PERSONELİ İSTİHDAM EDİLMELİ 

Osman Bahçe, “problem kontrol edilemez boyutlara ulaşmadan toplum olarak dikkatimizi güvenlik konusundaki zafiyetlere yoğunlaştırmamız ve bu zaaflardan kurtulmamız gerekiyor. Ancak emniyet teşkilatında son zamanlarda yaşanan tasfiyelerin bu tür uzmanlık gerektiren suçlarla mücadeleyi zorlaştırdığı, uyuşturucu satıcılarının, çetelerin ve diğer suç organizasyonlarına hizmet ettiği de bir gerçek. Genel güvenliği ve okul güvenliğini uyuşturucunun yaygınlaşmasına da mani olacak şekilde işin ehli, uzman ve tecrübeli güvenlik personeli istihdam ederek düzenlemek karar vericiler için vicdani, insani ve hukuki bir zorunluluktur.” diye konuştu.

Özellikle gençleri hedef alan suçlara karşı vakit yitirmeden kolluk kuvvetlerinin genel güvenlik, MEB’in ise eğitsel tedbirler alması gerektiğini belirten Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Bahçe, “devlet birimleri durumdan vazife çıkartarak tartışmalı icraatlara imza atmak yerine yasal sınırlarına dönerek gerçek vazifelerini yapmalıdır.” çağrısında bulundu.

SİGARA KULLANIM YAŞI 9'A DÜŞTÜ 

Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi’nin (TUBİM) araştırmalarına göre, sigara kullanım yaşı 9, alkol kullanım yaşı 10, uyuşturucu kullanım yaşı 12’ye düşmüş durumda. Her 10 lise öğrencisinden 1’inin uyuşturucu maddelerden birini denediği biliniyor. Yeşilay’ın yaptığı bir araştırma da, İstanbul’da liseler arasında bağımlılık tehlikesini gözler önüne seriyor. Buna göre öğrencilerin yüzde 45’i sigara, yüzde 30’u alkol ve yüzde 9’u madde ve uyuşturucu kullanıyor.

Sık sık ortaya çıkarılan suç örgütleri, artan dolandırıcılık vakaları da korkutuyor.
 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR