BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,80
ALTIN 2.422,06
MEMUR

Akıllı telefon kullananlar bu geceye dikkat!

Yaz saati uygulamasına bu gece geçiliyor. Memurların mesai saatini de etkileyecek olan yaz saati uygulaması nasıl yapılacak? Akıllı telefonlar kendi yaz saati uygulamasına geçiyor mu? İşte detaylar...

TÜRKİYE, bu geceden itibaren yaz saati uygulamasına geçiyor. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ve Güneş ışığından daha fazla yararlanmak için yapılacak olan uygulama nasıl olacak? Saatler ileri mi alınacak? Memurun mesai saati nasıl olacak? Detaylar memurhaber.com'da.

Saatler cumartesiyi pazara bağlayan gece 03.00'ten itibaren bir saat ileri alınacak. Uygulama 30 Ekim Pazar günü saat 04.00'te sona erecek. Yaz saati uygulamasıyla birlikte memurların mesai saatleri de değişecek.

MEMURUN MESAİ SAATİ NASIL OLACAK?

İstanbul Valiliği kış saati uygulamasıyla birlikte memurların mesai saatlerini 08.00-12.00 ile 12.30-16.30 olarak belirlemişti. Yaz saati uygulamasıyla birlikte çalışma saatleri Pazartesi gününden itibaren yeniden 08.30-12.30 ile 13.00-17.00 arasında olacak.

YAZ SAATİ UYGULAMASI MUTLULUĞU ETKİLİYOR

Saatlerin ileri alınmasıyla birlikte havaların daha geç kararması herkesi mutlu ediyor. Ancak yaz saati uygulamalarında mutluluğu gölgeleyecek sorunlar da var. Araştırmalara göre saatlerin ileri alınmasını takip eden pazartesi günü konsantrasyonlara bağlı kazalar artarken kalp krizlerinde ise yüzde 24'e varan yükselme görülüyor. Yaşanabilecek sorunları engellemek için uzmanlar, cuma akşamı itibariyle uyku saatinizi geri almayı, kafein içeren içeceklerden uzak durmayı, alkollü içecekler tüketmemeyi, ilk günlerde öğlenleri 20 dakika uyumayı ve yürüyüş yapmayı öneriyor. Öneriler arasında, parlak aydınlatmalardan uzak durmak, yatma ve kalkma saatlerinizi sabit tutmak, düzenli egzersiz yapmak, sigarayı bırakmak gibi öneriler de bulunuyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR