BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
İŞÇİ

Akademisyenlere zamlı maaş- akademik zam torba yasa tüm maddeler

Akademisyenlere zamlı maaş- akademik zam torba yasa tüm maddeler. Akademisyenlere Şubat ayında zam gelecek mi? Akademik zam son durum. Akademisyenlere zam gelecek mi 10/02/2014.

MEMURLAR- Akademisyenlere zamlı maaş- akademik zam torba yasa tüm maddeler. Akademisyenlere Şubat ayında zam gelecek mi? Akademik zam son durum. Akademisyenlere zam gelecek mi 10/02/2014.

TORBA YASAYLA KİMİN MAAŞI NE KADAR ARTACAK?

MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE

20'den fazla sorunu içeren taleplerde özellikle kamuda işçi statüsünde çalışmasına rağmen memur işi yapan ünieversite mezunlarının memurluk istekleri, özelleştirme sonrasında kamu kurumlarına atanan 4C'lilerin kadro beklentisi, 2005 sonrası memur olanların 1 derece istekleri ile memur disiplin affı talepleri öne çıkıyor. Kendilerini 'üniversiteli işçiler' olarak tanıtan binlerce 4 ve 2 yıllık üniversite diplomasına sahip kamu görevlisi, memur işi yapmalarına rağmen işçi kadrosunda oldukları için hiçbir hak ve yetkilerinin olmamasından yakınıyor. Bu görevliler memur kadrosuna geçirilerek statü değişikliği yapılmasını istiyor. 4C statüsündeki geçici personel ise büyük sıkıntı içinde olduklarını belirterek, 4B veya 4A yapılarak kadroya geçirilmelerini bekliyor. Bu arada akademik personelin zam talepleri de konular arasında bulunurken bununla ilgili Sanayi Bakanı Fikri Işık'ın yaptığı , "Öğretim üyelerinin özlük hakları ve ücretleri iyileştirilecek" açıklaması memnuniyetle karşılanırken bir an önce hayata geçirilmesi isteniyor.

HANGİ ÇALIŞAN TORBA'DAN NE İSTİYOR?

TALEPLER NELER?

Torba yasayla çözüm bekleyen sorunlardan bazıları şöyle: Öğretim elamanlarına maaş artışı, 4/C'lilerin kadroya geçirilmesi, 2005 yılından sonra göreve başlayanlara bir derece verilmesi, disiplin cezalarının affına ilişkin düzenleme yapılması, emekli ikramiyesinin hesaplanmasında otuz yıllık süre sınırlamasının kaldırılması, yüksek öğretim mezunu işçilerin memur kadrosuna geçirilmesi, iş ve meslek danışmanlarının kadroya geçiş kaynaklı maaş mağduriyeti, atama yapılacak öğretmen sayısının artırılması...

MEMURLAR- Akademik zam- akademisyenlere zam son dakika 08/02/2014. Akademik zam var mı? Akademik zam gelecek mi? Akademisyenlere zam geliyor. Akademisyenlere zam son dakika 8 Şubat.

Akademisyenlerle ilgili tüm haberler BURADA!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, üniversitelerin cazibesini artırmak için önemli adımlar atacaklarını söyledi. Yakın dönemde bu yönde yapılacak en önemli çalışmanın üniversite öğretim üyelerinin özlük haklarının ve aldığı ücretlerinin iyileştirilmesi olduğunu belirten Bakan Işık, "Üniversite öğretim üyelerimize performans bazlı ilave ödemeler yapılabilmesinin önünün açmak için yoğun olarak çalışıyoruz" dedi.

YOL HARİTASI ÇIKARILACAK

Sabah gazetesinin haberine göre; Bakan Işık, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, bugün 26 toplantıda 141 sorun ve 191 çözüm önerisini tartışacaklarını bildirdi. Bakan Fikri Işık, yapılacak çalışmalarda yol haritasının daha iyi ortaya çıkacağını belirterek, "2014'ün sonuna kadar Türkiye'de Kamu-Üniversite-Sanayi Strateji Belgesi yürürlüğe girmiş olacak. Bundan sonra hangi adımları atacağımızı yazılı kuralar çerçevesinde yürüteceğiz" ifadelerini kullandı.

CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Türkiye'deki üniversitelerin önemine işaret eden Bakan Işık, "Arzumuz üniversitelerimizin sadece Türkiye'den öğrenci alan değil, dünyanın her ülkesinden parlak öğrencileri kendine çeken bir cazibe merkezi olması" dedi.

60 MİLYAR $'LIK AR-GE HEDEFİ

Ar-Ge ve inovasyonun kaçınılmaz hale geldiğine değinen Bakan Fikri Işık, "Geleneksel üretim yöntemlerimizle daha fazla mesafe alamayız. Türkiye'nin bulunduğu teknolojik düzeyde dünyada acımasız bir rekabet var. Bu noktada üretim yapan firmaların karları gittikçe düşüyor. Yapmamız gereken teknoloji düzeyimizde vites büyütmek" dedi. Ar-Ge harcamalarının Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) içindeki payındaki artışına da vurgu yapan Işık, bu oranı 2023'te yüzde 3'e çıkarmak istediklerini söyledi. Bu da 60 milyar dolarlık bütçe anlamına geliyor.

Performans kriterleri neler?

Deney

Saha

Proje

Yayın

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR